Mimar Sinan'in Vasiyeti Asure Dagitilarak Yerine Getirildi

Mimar Sinan'in Vasiyeti Asure Dagitilarak Yerine Getirildi

Süleymaniye Camii’nin restorasyonu sirasinda Mimar Sinan’in kaybolmus vakfiyesindeki vasiyeti üzerine Cuma namazinin ardindan vatandaslara asure dagitildi.

Mimar Sinan’in her sene Muharrem ayinin 10. gününde Süleymaniye Camii önünde asure hazirlanarak ihtiyaç sahiplerine dagitilmasi vasiyeti üzerine bir program düzenlendi.

Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, Istanbul Müftüsü Prof.Dr. Safi Arpagus ve beraberindekiler ilk olarak Süleymaniye Camii yanindaki Mimar Sinan’in kabrine giderek dua etti. Daha sonra Turan ve Arpagus, asure dagitimi için Süleymaniye Camii’nin yanindaki alana gelerek vatandaslara ikramda bulundu.

“Vasiyeti geregi kabrinin yani basinda asure dagitimi yapiliyor”

Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Bu gelenegi, vasiyeti yerine getirmek üzere hem mezari basinda okunan Kur’an-i Kerim’in duasi ediliyor. Hem de yine vasiyeti geregi hemen kabrinin yani basinda asure dagitimi yapiliyor. Yine bu vesileyle geldik. Bize bu eserleri kazandiran, bu kutsal mekani dönemin essiz mimarisi, Türk-Müslüman kimliginin en önemli eseri olan Süleymaniye’yi buraya yapan ecdadimizi hayirla yad ediyoruz” dedi.



“Bu günü Kur’an ile dua ile tamamlayacagiz”

Istanbul Müftüsü Prof.Dr. Safi Arpagus, “10 Muharrem Asure Günü, Kerbela hadisesinin yüreklerimizdeki acisini hissettiren bir gün. Dolayisiyla sevgili peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beytten 70 kadar kisinin sehit edildigi gün, bir matem günü. Böyle bir günde aziz sehitlerimizi, vatanimiz, milletimiz için fedai can etmis bütün sehitlerimizi anmak, Kur’an-i Kerim ve dua ile anmak, bunun yaninda da Süleymaniye Külliyesi’nde artik vakfiyenin geregi olarak anmaya basladigimiz Mimar Sinan’in kabri basinda bulunarak bu günü Kur’an ile dua ile tamamlayacagiz. Daha sonra asure ikram ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile