Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi ve Mimar Sinan Ortaokulu, vefatinin 434’üncü yilinda büyük usta Mimar Sinan’i “Eserlerinin Izinde Mimar Sinan” etkinligi ile andi. Etkinlik, Mimar Sinan’in “Ustalik Eserim” dedigi Selimiye Camii’nin gölgesinde yer alan Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesinde düzenlendi.
Etkinlikte, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan genis bir cografyada dünya mirasina çok sayida anitsal eser kazandiran Mimar Sinan’in basta en ihtisamli eseri Selimiye Camii olmak üzere Rüstempasa Kervansarayi ve Yalnizgöz Köprüsü gibi essiz güzellikteki eserleri ile ilgili çalismalar yapildi.
Ilk olarak Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesini gezen ögrencilere ardindan Ars. Gör. Dr. Asli Zencirkiran ve Ars. Gör. Baris Kara tarafindan mimarligin mesleki ve egitim alanindaki yansimalari hakkinda bilgiler verildi.
Ögrenciler, etkinlikte Resim Ögretmeni Emel Sezer rehberliginde tuval üzerine akrilik boya ile Selimiye Camii’ni resmederken, Rüstempasa Kervansarayi’ni maket teknigi ile canlandirmaya çalisti.
Sultan II. Bayezid Külliyesi yakininda Tunca Nehri üzerinde bulunan Yalnizgöz Köprüsü’nün elisi teknigi ile soyut çalismasinin da yapildigi etkinlikte ögrenciler ardindan Mimar Sinan’a ait eserlerin fotograflarini yapistirdi.
Etkinlikle, Osmanli’nin mimarîde yetistirmis oldugu en büyük isim olan Mimar Sinan’a ait eserlerin ögrenciler tarafindan taninmasi, ögrencilerin belleginde mimarlik meslegine ve egitimine ait bir fikir olusmasi hedeflendi.
Etkinligin sonunda Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. H. Burcu Özgüven, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Hasan Faik Kara, Bina Bilgisi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Sennur Akansel ve Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Gözde Dönmez Alkis tarafindan katilimcilara tesekkür belgeleri verildi.
Mimar Sinan Vefatinin 434'Üncü Yilinda 'Eserlerinin Izinden Mimar Sinan' Etkinligiyle Anildi
Edirne’ye basta Selimiye olmak üzere birbirinden muhtesem eserler birakan Mimar Sinan, Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi tarafindan düzenlenen etkinlikle anildi.