Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Kamışlı : '' Mimarlığımıza Sahip Çıkmalıyız ''

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, ''Mimarlığımıza ve şehirlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz'' dedi.

Mimarlar Odası Adana Şube yöneticileri ve üyeleri, Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Şube Başkanı Bekir Kamışlı, burada yaptığı açıklamada, Dünya Mimarlık Günü'nün ''Daha iyi kentler, daha iyi yaşamlar, mimarlıkla değişen kentler'' teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne bağlı 117 ülkede kutlandığını söyledi.

Mimarlar ve meslek örgütü olarak, kimlikli uygar kentlerin ve ortamların desteklenip oluşturulması, doğal veya insan kaynaklı krizler ve afetlere karşı koyabilecek biçimde kentlerin geliştirilmesi, tüm bireyler için güvenli ve sağlıklı koşulların sağlanması yönünde bir gelişim ve değişim için rol almaya hazır olduklarını bildiren Kamışlı, şunları kaydetti:

''Ülke genelinde yaşanan olumsuzluklarla birlikte kentimizde de durum çok farklı gelişmemektedir. Adana, Cumhuriyet tarihimizin bir dönemine sanayisiyle, sanatıyla, kent kimliği ile damgasını vurmuş bir marka kent olmuştu. Ancak uzun vadeli kalkınma planlarının gerçekleşememesi ve göç olgusu ile hakim olunamayan nüfus artışı başta ihtiyacımız olan nitelikli işçi ihtiyacına ve kontrolsüz yapılaşmaya zemin olmuştur. Kentimizde pek çok sanayi tesisi yanlış teşvik uygulamalarıyla beraber gelişen teknolojiye uyum sağlayamaması nedeniyle, yayılan kent dokusunun içerisinde atıl kalarak kurtarılmayı beklemektedir. Onlar arkeolojik miras değil, kentimizin değerleridir. Dileriz bu alanlar rant uğruna harcanmaz.

Günü birlik üretilen çözümlerle kentte yaşanan trafik ve ulaşım sorunu çözümlenmeye çalışılmakta ancak yeterli gelmemekte ve kimi zaman sorunları artırmaktadır. Kent merkezi ve ara sokaklar adeta dev bir otopark haline dönüşmüş, kaldırımlar araçlar ve esnaf tarafından işgal edilmiş durumdadır. Bizler mimarlığımıza ve şehirlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.''

Muhabir: Ali Güreli

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile