Mini resital - Afrika2010

Hollanda, Danimarka’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle teslim aldı

 

Hollanda , Danimarka’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle teslim aldı

İlk yarı tatsız geçti . 46’da Agger’e çarpan top gol olunca Vikingler’in direnci kırıldı . 67’de oyuna giren Elia’nın canlandırdığı Portakallar , Dirk Kuyt’ın golüyle istediğini aldı

E Grubu’nda Hollanda , Danimarka’yı 2 golle geçti . Her iki takımın da zevksiz bir mücadele ortaya koyduğu maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi . 46’da sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada , Simon Poulsen ters bir kafa vuruşu yaptı ; top Agger’e çarpıp ağlara gitti : 1-0 . Van der Vaart’ın yerine giren Elia 85’te sol kanatta yaptığı şık hareketlerle ceza alanına girip kaleciyle karşı karşıya kaldı , vuruşunda top direkten döndü . Tamamlayan Kuyt skoru 2-0’a taşıdı . 88’de ilk golü kendi kalesine atan Poulsen , topu çizgiden çıkarıp , farkın açılmasına engel oldu .

Elia’nın yıldızı parlıyor

Dünya Kupası’nın favorileri arasında gösterilen Hollanda , Danimarka engelini aşarken Eljero Elia öne çıkan isim oldu . 67’de Van der Vaart’ın yerine giren 23 yaşındaki futbolcu , Portakallar’a hareket getirdi . Elia , 85’te nefis hareketlerle ceza alanına girdi , kalecinin çelip , direkten dönen şutunda Kuyt ikinci golü attı . Hollanda’nın futbola sunduğu son yetenek olarak görülen Elia , Almanya temsilcisi Hamburg’da forma giyiyor ve başta Juventus olmak üzere birçok takım onun peşinde koşuyor . Bu arada ; Hollanda’da Van Bronckhorst , 100’üncü milli maçına çıkarak “dalya” dedi .

Stoch’lu Slovakya Yeni Zelanda’ya karşı

2010 Dünya Kupası’nda F Grubu’nda yer alan Slovakya , gruptaki ilk maçında Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek . Slovakya’da geçen sezon A . Gücü forması giyen Vittek ve Fener’in yeni transferi Stoch ilk 11’de sahaya çıkacak . Beşiktaşlı Holosko ise yedek . Yeni Zelanda’da da Tim Brown sakat , Gelon Moss ise cezalı . İyileşen Nelsen bugün forma giyebilecek .

Drogba’sız Fildişi Portekiz karşısında

G Grubu’nda heyecan Fildişi Sahili ile Portekiz arasında oynanacak karşılaşma ile start alıyor . Afrika temsilcisinde kolundan ameliyat olan Didier Drogba bu maçta forma giyemeyecek . Drogba’nın yerinde Doumbia görev yapacak . Galatasaraylı Keita ise yedek . Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’de sakatlığı geçen Sabrosa ilk 11’de sahaya çıkacak .

Sambacılar , Kuzey Kore ile start alıyor

Dünya Kupası tarihinde en fazla şampiyonluk kazanan ve dünya sıralamasında 1 . sırada bulunan Brezilya , 2010’da G Grubu’ndaki ilk maçında Kuzey Kore ile kapışacak . Sambacılar’da Galatasaraylı Elano da ilk 11’de sahaya çıkacak . Sakatlığı geçen kaleci Cesar da takımdaki yerini alabilecek . Brezilya , Kuzey Kore ile tarihinde ilk kez karşılaşacak .



Star Gazete
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile