Minibüs Soförleri Özel Servis Kiralayan Üniversite Ögrencilerine Kizdi, Yol Keserek Darp Etti

Minibüs Soförleri Özel Servis Kiralayan Üniversite Ögrencilerine Kizdi, Yol Keserek Darp Etti

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi ögrencileri tarafindan kiralanan ögrenci servisine kizan minibüs soförleri aracin önüne kesti. Servis sürücüsü ve ögrenciler, ilçe hat minibüsü soförleri tarafindan saldiriya ugrarken, ögrencilerin sikayeti üzerine yapilan çalismada süpheli 4 kisiden 2’si gözaltina alindi.

Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarsi Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi Bölümü’nde ögrenim gören ögrenciler ulasim sorunlari nedeniyle özel bir servis kiraladi. Üniversite ögrencilerinin servis kiralamasina kizan minibüs soförleri tarafindan araçlarin önleri kesilerek durduruldu. Okul çikisinda durdurulan servis sürücüleri, ögrenciler ve minibüs soförleri arasinda yasanan tartismanin arbedeye dönüsmesiyle bazi ögrencilerin ve servis sürücüsünün saldiriya ugradigi öne sürülürken, ögrencilerin ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan ögrenciler sikayetçi olurken, olayla ilgili sorusturma baslatildi.

2 kisi gözaltina alindi

Trabzon Valiligi tarafindan yapilan açiklamada sikayet üzerine 4 kisi hakkinda baslatilan tahkikat neticesinde 2 kisinin gözaltina alindigi belirtildi. Açiklamada, "Ilimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi bölümü ögrencilerinin dolmuslarda yer bulamadiklari için servis kiraladiklari gerekçesiyle, kiraladiklari özel servisin önü dolmus soförleri tarafindan kesilerek servis soförü ve içindeki ögrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis soförü ve darp edilen ögrencilerin sikayetleri üzerine süpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkinda cumhuriyet savcisinin talimatiyla baslatilan tahkikat neticesinde süpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltina alinmistir. Mezkur olayla ilgili valiligimizce de çok yönlü inceleme baslatilmistir" ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile