Minik Ebubekir Belediyenin Egitimi Ile Konusma Zorlugunu Yendi

Minik Ebubekir Belediyenin Egitimi Ile Konusma Zorlugunu Yendi

Konusma güçlügü çeken 5 yasindaki Ebubekir Oltulu, Esenyurt Belediyesi’nden aldigi ‘dil ve konusma’ egitimiyle 7 ay gibi kisa bir sürede hem dil hem de sosyal becerilerinde büyük gelisme gösterdi.

Esenyurt Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügünün ilçedeki özel çocuklar için faaliyete geçirdigi Özel Egitim Merkezi umut olmaya devam ediyor. Konusma bozuklugu yasayan Ebubekir, verilen egitimle kisa sürede yasadigi konusma zorlugunu yenerek, hem baslangiçta çikaramadigi sesleri rahatlikla çikarir hale geldi hem de sosyal becerilerini gelistirdi.

“Konusmasini en iyi seviyeye tasidik”

Aldigi dil ve konusma egitimi sayesinde Ebubekir’in öz güven kazandigini söyleyen Psikolog Merve Hanim Demir, “Ögrencimiz Ebubekir kurumumuza müracaat ettiginde yogun bir konusma bozuklugu vardi. Sesli harfler haricinde çikarabildigi harfler ’K’ ve ’G’ harfleriydi. 27 seans boyunca kurumumuzda uyguladigimiz dil ve konusma egitimiyle konusmasini en iyi seviyeye tasidik. Ebubekir konusma bozuklugundan dolayi kendisini ifade edemedigi için sosyal çevresiyle iletisime girerken problem yasiyordu. Akranlariyla bir araya gelmek istemiyordu. Öz güvenini destekleyecek belli basli çalismalar da yaptik. Uyguladigimiz konusma egitimiyle, Ebubekir hem kendini daha iyi ifade edebiliyor hem de çevresiyle güzel iliskiler kurabiliyor. Esenyurt Belediyesi Özel Egitim Merkezi olarak özel çocuklarimiza umut olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Oglum artik kendini ifade edebiliyor”

Esenyurt Belediyesi’ne desteklerinden dolayi tesekkür eden anne Sermin Oltulu, “Ebubekir’in 4 yasindayken konusamadigini fark ettik. Doktorlara götürdük, konusacagini söylediler ama bir sonuç alamadik. Esim Özel Egitim Merkezi’ne müracaat etti. Bir yila yakindir oglumu getiriyorum. Çok ilerleme katettik. Oglum artik kendini ifade edebiliyor ve derdini anlatabiliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile