'Minik Kulaçlar' Projesi Hayata Geçiriliyor

'Minik Kulaçlar' Projesi Hayata Geçiriliyor

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, ilde yüzme sporunun ivme kazanması ve Isparta'dan başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hazırlanan 'Minik Kulaçlar Projesi', 'Yüzerek Gelişiyorum' sloganı ile yeni eğitim ve öğretim yılında hayata geçiyor. Proje sayesinde okullarda yüzme bilincinin oluşturulması ile okul ve kulüp yüzme takımlarının kurulmasını sağlamak hedefinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, "Projenin amacı ilimizde yüzme sporuna ivme kazandırmak amacı ile 6 yaş grubundan başlamak üzere kademeli olarak ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında projenin yürütülmesini sağlamak, öğrencileri yetenekleri ve başarıları doğrultusunda bir spora yönlendirmek, öğrencilere ve ailelerine yüzme sporu kültürü ve bilinci vermek, öğrencilere boş zamanlarını değerlendirmede, kendilerini kanıtlayabileceği alanlar açma bilincini kazandırmak ve Milli Takım'a sporcu yetiştirebilmek" dedi.
Projenin tüm anaokulu, ilköğretim ve ortaöğretim kurumu öğrencileri için uygulanacağını belirten Yılmaz, projenin 1 Ekim 2010 tarihinde başlayacağını bildirdi. Projenin birinci yılda 'Minik Kulaçlar', ikinci yılda ise 'Büyüyen Kulaçlar' aşamasıyla uygulanacağını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
"İlk olarak ilimiz merkezindeki pilot okulların tespit edilecek. Bu okulların idarecilerin izniyle Beden Eğitimi öğretmenlerinin desteği ile anaokulu, 1-8. sınıflardan tarama yapılarak yüzme sporuna yetenekli ve istekli öğrenciler belirlenecek. Öğrenciler, ailelerin desteği alınarak haftanın belirli günlerinde antrenör veya Beden Eğitimi öğretmeni gözetiminde eğitime alınacak.Yıllık periyodu tamamlayan öğrencilere sertifikaları verilecek."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile