Minik Ögrenciler Ellerindeki Pankartlarla Jandarmayi Kapida Karsiladi

Minik Ögrenciler Ellerindeki Pankartlarla Jandarmayi Kapida Karsiladi

Aksaray’da trafik egitimi vermek için köy okuluna gelen jandarma ekipleri minik ögrenciler tarafindan trafik kurallarinin bulundugu pankartlarla karsilandi. Egitimde meydana gelen bir kazayi canlandiran minikler, akülü araç kullanarak trafik kurallarini uygulamali olarak ögrendi.

Yilda binlerce insanin hayatini kaybettigi ve yaralandigi, milyonlarca lira maddi hasarla ülke ekonomisini etkileyen kazalarin önüne geçilmesi ve en aza indirilebilmesi amaciyla çesitli çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri minik ögrencilere egitimler vererek trafik kurallarini asiliyor. Aksaray genelinde ilçe, belde ve köy okullarina bir bir giderek ilk, orta ve lise seviyesindeki ögrencilere egitimler veren trafik jandarmasi ekipleri, ögrenciler tarafindan da ilgiyle karsilaniyor. Yine bir egitim için Aksaray’in Ortaköy ilçesindeki Ozancik Ortaokuluna giden trafik jandarmasi ekipleri okul kapisinda minik ögrencilerin trafik kurallari içeren pankartlariyla karsilandi.

Okulda, Aksaray Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügünce olusturulan uygulamali trafik egitim sinifinda jandarma ekipleriyle bir araya gelen minik ögrencilere uygulamali olarak trafik egitimi verildi.

Minik ögrencilere akülü araç kullandirarak meydana gelen yaralamali bir kazayi bile canlandirmali olarak anlatan jandarma ekipleri, yaralilara yönelik yapilacak ilk müdahaleleri de anlatti. Kirmizi isik ve emniyet kemerinden yaya geçidi ve telefon kullanmaya kadar birçok trafik kuralinin anlatildigi egitimin sonunda minik ögrencilere trafik kurallarini içeren kitap ve yine trafik kurallarina dikkat çekilen boyama kitabi hediye edildi.

“Ögrencilerimiz hayatlari boyunca unutamayacagi bir tecrübe ediniyor”

Egitimlerin ardindan bir açiklama yapan Okul Müdürü Hakan Çirçir (31), uygulamali trafik egitim sinifinin jandarma tarafindan projelendirilerek açildigini belirterek, “Buraya Aksaray Güzel Sanatlar Lisesinden ögrenciler ve ögretmenler gelerek çalisma yaptilar. Güzel bir sinif oldu. Burasi Aksaray’da uygulamali trafik egitimi verilen sinif noktasinda ilk. Bu bizim için çok önemli. Bizim ögrencilerimizin burada egitim almalari trafik konusunda uygulamali olarak egitim almasi çok önemli. Burasi sadece Ozancik köyümüze degil bölgeye hizmet eden bir okul. Civar köylerden de ögrenciler buraya gelerek egitim aldilar. Ögrencilerin birebir uygulamali olarak egitim almasi ileriki dönemlerde hayatlari boyunca unutmayacagi bir tecrübe ediniyorlar. Bu konuda jandarmamiza tesekkür ederiz” dedi.

Uygulamali olarak trafik egitimi alan ögrenciler ise trafik kurallari çerçevesinde bilmedikleri birçok seyi ögrendiklerini belirterek ekiplere tesekkür etti. Egitimin sonunda toplanan tüm ögrenciler jandarma ekipleriyle birlikte hep bir agizdan “Trafik kurallarina uyalim, uymayanlari uyaralim” diyerek mesaj verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile