Minik Ögrenciler Isaret Dili Ile Istiklal Marsi'ni Okudu

Minik Ögrenciler Isaret Dili Ile Istiklal Marsi'ni Okudu

Samsun’un 19 Mayis ilçesinde Isaret Dili Kursuna giden minik ögrenciler, Istiklal Marsi’ni ve Bayrak siirini isaret diliyle okudular.

19 Mayis Halk Egitimi Merkezi Türk Isaret Dili Kursuna giden minik ögrenciler, Istiklal Marsi’nin kabulünün 101. yil dönümünde Istiklal Marsi’ni ve Bayrak siirini isaret diliyle okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u andilar.

Türk Isaret Dili Ögretmeni Aysel Kalyon, ögrencilere Istiklal Marsi’ni ve Bayrak siirini isaret diliyle okumayi ögretti. Istiklal Marsi’nin kabulünün 101’inci yili anisina kendi imkanlari ile çektikleri video, sosyal medyada vatandaslar tarafindan ilgi ile izlendi.

Ögretmenler olarak bu projeyi gerçeklestirmekten büyük gurur duyduklarini belirten Türk Isaret Dili Ögretmeni Aysel Kalyon, “Bundan 101 yil önce sairimiz Mehmet Akif Ersoy Istiklal Marsimizi bizlere hediye etti ve o gün bugündür Istiklal Marsimiz söyleniyor. Rabbim Istiklal Marsimizin tekrar yazilmasini nasip etmesin. Istiklal Marsimizin kabulünün 101’inci yili olmasi nedeniyle büyük bir gururla bu çalismayi yaptik. Çok mutluyuz. Çocuklarimiza bunu aktarabildigimiz için çok sevinçliyiz. Katilan ögrencilerle büyük gurur yasadik" dedi.

Halk Egitimi Merkezi Müdürü Sinasi Aksan ise, “Türk Isaret Dili Ögretmenimiz Aysel Kalyon, Bilisim Teknolojileri Ögretmenimiz Gamze Gene’yi, kiymetli ögrencilerimizi ve katkida bulunan herkese, Istiklal Marsi’mizin 101. yildönümünü nedeniyle çekmis olduklari videodan dolayi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Istiklal Marsimizin 101. yildönümünü kutluyorum” seklinde konustu.

19 Mayis Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Demirkol da, “Devletimizin ve milletimizin bagimsizliginin ve bütünlügünün sembolü olan Istiklal Marsi’mizin 101. yildönümünü kutlamanin hakli gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Bu anlamli günde, marsimizin Türk isaret dili ile okunmasi da bizler için ayrica bir mutluluk ve farkindalik vesilesi olmustur. Bu müstesna çalismada emegi geçen ögretmenlerimizi, kiymetli ögrencilerimizi ve katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum. Istiklal Marsimizin 101. yildönümünü kutluyor, Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere vatanimiz ve bagimsizligimiz ugruna canlarini feda eden tüm sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla yâd ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile