Minik Ögrenciler Sabri, Degerler Minyatürleriyle Ortaya Koydu

Minik Ögrenciler Sabri, Degerler Minyatürleriyle Ortaya Koydu

Aksaray’da valilik tarafindan 0-6 yas gurubu çocuklara yönelik okullarda baslatilan “Karakter Egitimi” kapsaminda “Sabir” konulu bir egitim alan çocukla aldiklari egitimi ögretmenleriyle birlikte minyatür sergisine dönüstürdü.

Aksaray Valiligi tarafindan 0-6 yas gurubu çocuklara yönelik okullarda "Karakter Egitimi" kapsaminda "Sabir" konulu egitim baslatildi. Egitim kapsaminda ögrenciler ögretmenleriyle birlikte aldiklari egitimi minyatür sergisine dönüstürdü. Bir tavugun yumurtlama dönemindeki sabirdan Peygamber Efendimizin sabrina kadar birçok alanda ilginç ve dikkat çekici çalismalara imza minik ögrencilerin standi sergide ilgi odagi oldu. Vali Ferit Ünal Anaokulu Ögretmeni Leman Akyüz’den egitim alarak çalismalari ögretmenleri ile birlikte yapan minik ögrenciler sabrin ne oldugunu da çok iyi anladiklarini söyledi.



Çalisma ile ilgili bilgiler veren Anaokulu Ögretmeni Leman Akyüz, “Sabir, soyut gibi görünen bir kavramdir ama biz bunu somut bir sekilde çocuklar ile birlikte yaptigimiz karakter egitimi kapsaminda degerlerle vermeye çalistik. Çanakkale’nin cephesindeki sabirdan, sairin sabrindan, peygamber efendimizin sabrindan, dis firçalarken gösterile sabirdan, bir annenin 9 ay boyunca bebegini bekleme sabrindan, Bir tohumun büyümesi için beklenen sabirdan, Yunus Emre’nin sabrindan bu sekilde görsel etkinliklerle sabri vermeye çalistik. Çocuklara bunlarla ilgili egitim verdik. Velilere bilgilendirici akislar gönderdik. Brosürler hazirladik bu degerlerle ilgili. Çocuklarla da aktif bir sekilde katilarak yüz yüze egitimle bu etkinliklerimizi hazirladik” dedi.



“Karakter egitimini tüm çocuklarimiza eylemsel olarak göstermeliyiz”

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu ise, "Peygamberin sabri, Kurtulus Savasi’ndaki sabir, Çanakkale Zaferi’ndeki sabir ve her alanda basarinin altinda, her mücadelenin altinda sabrin nasil gösterildigini ögretmenimiz ögrencilerimizle beraber minyatürler yaparak tüm ögrencilerimize göstermis. Biz bundan çok etkilendik. Bizim için önemli olan su; Biz hep saygili, merhametli, dürüst, adaletli, vatansever olmaliyiz, bayragimizi sevmeliyiz teorik olarak diyoruz ama bunu yasamsal olarak hayat tarzimizda nasil uygulayacagiz ve nasil yapacagiz bunlari 4-6 yas aileden baslayarak bütün çocuklarimiza eylemsel olarak göstermemiz gerekiyor. Bu stantta gördügünüz gibi bütün ögretmenlerimiz bu karakter egitimindeki degerleri çocuklarimiza eylemsel olarak gösterdi. Bunu görmekten de biz mutluluk duyduk. Pandemi sürecinde biraz yüz yüze egitim eksikligimiz vardi. Insallah gelecek yil da bunu bütün anaokullarimiza yayacagiz ve yüz yüze egitimde çok daha güzel sonuçlar alacagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.

6 yasindaki anaokulu ögrencisi Seymanur Çosar, “Sabirla çiçekleri büyüttügümü ögrendim. Tohumlarin büyümesini sabirla beklememiz lazimmis bunu ögrendim. Sabir çok önemli bir seymis biz bu egitimde sabri ögrendik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile