Minik Ögrencilere Canlandirmali Kaza Aninda Müdahale Egitimi

Minik Ögrencilere Canlandirmali Kaza Aninda Müdahale Egitimi

Aksaray’da minik ögrencilere canlandirmali kaza ani müdahale egitimi veren jandarma ekipleri, devrilen araçtan yola savrulan yaralilara ilk müdahale ve kazanin olus nedenlerini anlatti.

Ülke genelinde yasanan trafik kazalarinin en aza indirilmesi, can ve mal kaybinin önüne geçilmesi amaciyla çesitli çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi trafik ve asayis subesi ekipleri okul okul gezerek ögrencilere genis çapli egitimler veriyor. Kazanin olus nedenlerini ögrencilerin daha iyi anlamasi ve görmesi için canlandirmali olarak isleyen jandarma ekipleri, kaza aninda yapilmasi gereken ilk müdahaleyi de bir bir anlatiyor. Hem eglenen hem de egitim alan ögrenciler trafik ve kazalar hakkinda bilinçlenirken, canlandirma sahneleri ögrencilerde ciddi trafik bilinci verimliligine neden oluyor. Trafik kurallarinin da anlatildigi egitimin sonunda ögrencilere jandarma ekiplerince trafik müfettis karti verdi.

“Trafik kazalarinin 2030’da yüzde 50, 2050 yilinda sifira inmesi amaçlaniyor”

Aksaray’in Eskil ilçesine bagli Bozcamahmut köy okulunda verilen egitime katilan Eskil Ilçe Kaymakami Sait Muhammed Bilgin, egitimlerin minik ögrencilere ciddi katkilari oldugunu belirterek, “Trafik egitiminin uygulamali olmasi ülkemizin gelecegi olan çocuklarimizin trafik kurallarina riayet etmesini, trafikte nelerle karsilasacaklari simdiden kendilerine bildirilmesinde ve neler yapmalari gerektigini, hangi kurallara dikkat etmeleri gerektigini ögrenmeleri çok ciddi faydalar saglayacagini düsünüyoruz. Ayni zamanda Cumhurbaskanligimiz tarafindan yayinlanan eylem planina göre 2030 yilina kadar ülkemiz genelinde trafik kazalarini yüzde 50’ye indirilmesi, 2050 yili itibari ile de sifira indirilmesi çerçevesinde Içisleri Bakanligimiz ve ilgili diger tüm bakanliklarimiz tarafindan bir egitim seferberligi düzenlenmis durumda. Biz de bu seferberlik çerçevesinde ülkemizin gelecegi olan ögrencilerimizi katarak gelecegimizin daha güçlü, daha müreffeh, daha güvenli bir gelecek olmasini saglamaya çalisiyoruz” dedi.

Egitim alan minik ögrenciler ise trafik kurallari ve kaza olus nedenleri hakkinda bilmediklerini ögrendiklerini belirterek, “Polis dedektifi olduk. Parkurlardan kurallara uyarak geçtik. Jandarma abi ve ablalarimiz bize bilmedigimiz her seyi ögretti” dediler

Egitimin ardindan minik ögrencilere jandarma araçlari da tanitilirken, araçlara binen çocuklar sirenler çalarak anonslarda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile