Minik Sümeyya Yeni Böbreğiyle Sağlığına Kavuştu

Erzurum'da yaklaşık 5 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 13 yaşındaki Sümeyya Satılmaz, bir akrabasının bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu

Erzurum'da yaklaşık 5 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 13 yaşındaki Sümeyya Satılmaz, bir akrabasının bağışladığı böbrekle sağlığına kavuştu. Kendisini ziyaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmek Koçak'la sohbet eden küçük Sümeyya, "Doktorlar çok çalışıp yorulduklarını görünce öğretmen olmaya karar verdim. Fazla yorulmak istemiyorum" deyince gülüşmelere neden oldu.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 7'nci sınıfta okuyan Sümeyya Satılmaz, beş yıllık böbrek rahatsızlığının son 2 yılında diyalize bağlı olarak tedavi görüyordu. Rahatsızlığı nedeniyle 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde okula gidemeyen Satılmaz, bir akrabasının bağışladığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Doç. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla yeni
böbreğine kavuşan Satılmaz, kendisini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hikmek Koçak'la bir süre sohbet etti. Çocukların küçükken doktor veya öğretmen olmayı hayal ettiğini anlatan Sümeyya Satılmaz, "Tedavim sürecinde gördüğüm kadarıyla doktorluk yorucu bir meslek. Ben de yorulmak istemiyorum. Bunun için de öğretmen olmak istiyorum" deyince Rektör Prof. Dr. Koçak ile beraberindekilerin gülüşmelerine neden oldu.

ANNESİNDEN ALDIĞI BÖBREKLE HAYATA DÖNDÜ
Doç. Dr. Aydınlı ve ekibi tarafından böbrek nakli yapılan 30 yaşındaki Sırrı Kara'yı da ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Koçak, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Türkiye'nin sayılı merkezlerinden olduğunu söyledi.
Annesi Rukiye Kara'nın verdiği böbrek ile sağlığına kavuşan Sırrı Kara, "Yaklaşık 6 yıldır diyaliz tedavisi görüyordum. Uzun zamandır böbrek nakil bulunamıyordu. Annemin verdiği böbrek ile adeta ikinci kez dünyaya geldim" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile