Minik Trafikçiler Sertifikalarını Aldı

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen okul geçidi projesinde çeşitli okullardan 29 öğrencinin katıldığı kursun ardından öğrenciler Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle sertifikalar verildi

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen okul geçidi projesinde çeşitli okullardan 29 öğrencinin katıldığı kursun ardından öğrenciler Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle sertifikalar verildi.
Törene Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Ödemiş İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Emniyet Amiri Erkan Dönmez, Trafik Denetleme Tescil Büro Amiri Komiser Ali Eşit ve Eğitimci trafik polisi Mehmet Güngör ile kursu tamamlayan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sizler de artık resmi trafik polisi gibi görevlisiniz. Bu konuda Emniyet Müdürlüğümüzden polislerin verdiği eğitim ile kursu tamamladınız. Okul geçidi polisi oldunuz. Bundan böyle okul önlerinde arkadaşlarınızın yaya geçiş güvenliğinden sizler sorumusunuz. Bu sorumluluk bilinciyle Okulların giriş ve çıkış saatlerinde görev yapacaksınız. Öğrencilerimiz artık sizlere emanet"
Trafiğin ülke genelinde temel sorunlar yer aldığını vurgulayan Koçoğlu, "Her gün 25-30 vatandaşımız ülke genelinde hayatını kaybediyor. Gerek yayalar ve gerekse araç sürücüleri trafik kurallarına riayet ettiği sürece kazaların önlenmesi mümkün. Kurallara uyulmadığında da yaralanmalara, sakatlanmaya, maddi ve manevi zararların meydana geldiği milyarlarca liralık hasarlarla ülke ekonomisine de zarar veren kazalar maalesef hepimizi üzüyor. Sizler de okul önlerinde trafik polisinin yetkileri ile görev yapacak ve öğrencilerimizin geçiş güvenliğini sağlayacaksınız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan 29 öğrenci ve 1 öğretmene kimlikleri ile sertifikaları verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile