Minikler Ders Başı Yaptı

Minikler Ders Başı Yaptı

Uşak’ta 2012-2013 eğitim öğretim sezonu ve yeni eğitim sistemi 4+4+4 birinci sınıfların uyum haftası kapsamında okula gelmesiyle bugün sabah başladı.

60-72 aylık öğrenciler için okul zili bugün çaldı. Ülke genelinde bir milyon 750 bin, Uşak’ta ise yaklaşık bin 200 birinci sınıf öğrencisinin ders başı yaptığı uyum haftasında, minik öğrenciler kadar velilerde büyük heyecan yaşadı. Bazı öğrenciler uyum haftası nedeniyle serbest kıyafetle gelirken bazıları okul üniformalarıyla geldi. Minik öğrencilere okuldaki bu ilk günlerinde velileri de eşlik etti.

İlkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesiyle birinci sınıf öğrencileri uyum haftası kapsamında diğer öğrencilerden bir hafta önce başı yaptı. Okulla ilk kez bugün tanışan miniklerin heyecanlı olduğu gözlenirken bazı minikler gözyaşlarına hakım olamadı. İlkokul birinci sınıf öğrencileri için, bir hafta süreyle uyum eğitimi devam edecek. Uşak Turhan Akçay İlköğretim Okulu öğrencileri, okula başlamanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

Turhan Akçay Okulu’ndaki diğer öğrenciler de yeni arkadaşlar edinip oyun oynayacaklarını söylerken, minik öğrenciler daha sonra sınıf öğretmeni Hakkı Tarakçıoğlu nezaretinde okulu gezdiler. Çocuklarıyla birlikte okula gelen veliler ise yeni sistemin getireceği sonuçlar konusunda tedirgin olduklarını ifade ettiler. Okula başlamanın heyecanını yaşayanlardan biri de minik Gülseren Yeşil yeni arkadaşları olacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

Anne babalarda çocuklarının okula başlamasından dolayı yaşadıkları sevinci ifade ederek uyum sorunu yaşamayacaklarını düşündüklerini dile getirdiler.

SEZONA HAZIRIZ Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise il genelinde bugün uyum haftası kapsamında okula başlayan yaklaşık bin 200 öğrencinin bulunduğunu ifade ederek minik öğrenciler ile velilerin mutluluğunu paylaştıklarını söyledi.

Okullardaki eksikliklerin yaz döneminde giderildiğini ve Uşak olarak 2012-2013 eğitim öğretim sezonuna sorunsuz girdiklerini anlatan Ömer Bulut,” Tüm velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunsuz bir eğitim öğretim sezonu geçirmelerini diledi. Uşak Milli Eğitim olarak yeni eğitim sistemi ile ilgili hazırlıklarında tamamlandığını ve bu konuda da en az sorun yaşayan illerden bir tanesi olduklarını kaydeden Ömer Bulut, il genelinde sadece 9 okulda ikili eğitim yapılacağını bildirdi. Kent merkezinde 60 okulun ilk kademe olarak belirlendiğini de anlatan Milli Eğitim Müdürü Bulut, “Yaz dönemini iyi değerlendirdik. Tadilatlarımızı ve eksikliklerimizi gidermeye çalıştık. 4+4+4 için oluşturduğumuz komisyon çalışmalarını tamamladı, hangi binaların ilk hangi binaların ikinci kademe olacağını belirledik. Ardından öğrencilerimizin kayıtlarını bitirdik. Öğretmen arkadaşlarımız da yaz döneminde kendilerini yenileme şansı buldu. Bugün birinci sınıfa başlayacak 66-72 aylık miniklerimiz ilk kez okulla tanıştılar. Uyum haftası olarak adlandırdığımız bu hafta sadece birinci sınıflarımız okula gidecek. Bu bir haftada okullarımızda ortaya çıkacak aksaklıkları, eksiklikleri görüp gidermeye gayret edeceğiz. Milli Eğitim Müdürü olarak bu bir haftada kent merkezi başta olmak üzere okullarımızı gezmeye çalışacağım. Hem miniklerimizle tanışıp hem de eksiklikleri yerinde inceleyeceğim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile