Minikler Müzeleri Sevdi

Minikler Müzeleri Sevdi

Konak Belediyesi Butik müzeler zincirinin ilk halkası olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi İzmirli çocukların gözde mekanları arasında yer alıyor.

1850 ' li yıllardan beri oyuncakların gelişimini ilgiyle izleyen ve müzede yapılan aktivitelere katılan çocuklar günün keyfini çıkarıyor . Her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği müzede , teneke , tahta , kağıt ve plastik malzemelerden üretilmiş dünya tarihinin en önemli oyuncaklarını izleyen öğrenciler hoş anılarla okullarına dönüyor . Üretken Belediye Proje Yarışmasında Sosyo - Ekonomik ve Kültürel Projeler dalında birincilik ödülü kazanan müze , bahar mevsiminin de gelmesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı .

Baharın coşkusunu yaşayan çocuklar , müzeyi hiç boş bırakmıyor . Geçmişten günümüze güzel ve keyifli bir yolculuğa çıkan çocuklarla birlikte aileleri de çocuklarıyla birlikte aynı heyecanı paylaşıyor .

Açılışından bugüne kadar 50 binin üzerinde ziyaretçi kabul eden müzede oyuncakların yanı sıra Karagöz - Hacivat Gölge oyunları , tiyatrolar , resim yarışmaları gibi etkinlikler çocukların ilgisini çekiyor . Konak Belediye Başkanı Dr . Hakan Tartan çocukların yanında ailelerini de müzede görmenin sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti .

Tartan , “ Demek ki böyle bir müzeye çocukların kadar büyüklerin de özlemi varmış . Yıllar önce oynadıkları oyuncakları burada görmek onları bir hayli mutlu ediyor ve geçmiş yıllara götürüyor” dedi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile