Minikler Sokak Hayvanlarına Karşı Bilinçlendiler

Minikler Sokak Hayvanlarına Karşı Bilinçlendiler

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ortak bir çalışma başlattı. Başkent’te ilk defa düzenlenen çalışma kapsamında Mamak’ta bulunan bütün anaokullarında minikler artık sokak hayvanlarına karşı uzman kişiler tarafından bilinçlendirilecek.

Çalışma kapsamında ilk olarak Çiçek Hatun Anaokulu’nda yaşları 3-6 arası değişen 150 miniğe ve öğretmenlerine eğitim verildi.

Sokak hayvanlarıyla karşılaşınca yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar, köpeklerde ısırmaya neden olan insan kaynaklı hataların önlenmesi gibi konular miniklere uygulamalı olarak gösterildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde hayvanlara yönelik birçok uygulama gerçekleştiriyoruz. Yemlemeden kısırlaştırmaya, sağlık kontrolünden sahiplendirmeye geniş bir yelpazede yapılan uygulamaların yanı sıra şimdi de Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile birilikte ortak bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Veteriner Hekim Dr. Yasemin Salgırlı ve Eser İnsal tarafından yapılan uygulamalı eğitim 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonuna kadar; Mamak’ta Milli Eğitime bağlı bütün anaokullarında yapılacak.

Veteriner hekimler meraklı miniklerin ilginç sorularını da cevaplayarak minik yüreklere hayvan sevgisini aşıladı. Çalışma kapsamında sınıfa getirilen Sibirya kurdu cinsi Pink isimli köpeğe bütün çocuklar dokundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile