Miniklerden Hediyelik Takılar

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü‘ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) sayesinde sokakta çalışmaktan kurtulan minik çocuklar, öğretmenlerin rehberliğinde el becerilerini geliştirerek hediyelik takı eşyası yapıyorlar.

Sokakta çalışmaktan kurtarılan çocuklar, ÇOGEM öğretmenlerinden Hatice Bal rehberliğinde takı yapmaya başladı. Okuldan arta kalan zamanlarını sokakta çalışmak yerine ÇOGEM‘de geçiren çocuklar, buradaki atölyede günün belirli saatlerinde Bal‘ın rehberliğinde hem takı yapıyorlar hem de ders çalışabiliyorlar. Değişik malzemelerle hediyelik takı eşyası yapan çocuklar, sokaktaki tehlikeden uzak kalmanın da mutluluğunu yaşıyorlar.

İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Hatice Bal, sokaktaki olumsuzluklardan kurtardıkları çocukları sosyal aktivitelerle tanıştırmanın yanı sıra el becerilerini de geliştirmeye yardımcı olduklarını söyledi. Kurum bünyesindeki atölyede çocuklarla birlikte küpe, kolye ve bileklik gibi takı malzemesi yapmaya başladıklarını ifade eden Bal, onların el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olup, yaptıkları güzelliklerle topluma kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Bal, "Merkez bünyesinde yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra çocuklara okulda gördükleri derslerde de yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda çocuklara yeni beceriler kazandırmak için el sanatları, bağlama, ebru sanatı gibi konularda da eğitim veriyoruz. El sanatları dersinde değişik malzemeler kullanarak çocuklarla birlikte takı yapıyoruz. İleride bu takı işini geliştirip proje haline getirmeyi ve böylelikle çocukların cep harçlığı edinebilmelerini sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

İstasyon Mahallesi‘nde ikamet eden ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu‘nda eğitimine devam eden Necdet Beyazsaç isimli çocuk ise, ÇOGEM ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi. 4 Senedir okuldan arta kalan zamanını ÇOGEM‘de geçirdiğini ifade eden ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Beyaztaş, artık sokakta çalışmadığını belirtti.

Sokakta kağıt mendil satarken ÇOGEM görevlileri tarafından tespit edilen ve boş zamanlarını artık merkezde geçiren Kasım Hindi de, "ÇOGEM‘de çok güzel zaman geçiriyoruz. Okuldan arta kalan boş zamanımı artık sokak yerine ÇOGEM‘de geçiriyorum. Çok mutluyum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile