Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen ve minik bilim meraklılarının çok sevdiği sergi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 534 metrekarelik dev bir alan üzerine kuruldu. Serginin senaryosu, bilimsel verilerin ışığında belirlendi. 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikalarının yer aldığı sergi, ziyaretçilerini 27 metre boya, 20 ton ağırlığa ulaşabilen otçul Diplodocus replikası ile karşılıyor. Serginin girişinde ise etçil türün en büyüğü, Tyrannosaurus rex (T-rex)’in dev fosil replikası var. 150 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen T-rex Latince isminin verdiği anlamla da "zorba kertenkelelerin kralı" olarak biliniyor. Gezici sergide ziyaretçilere dinozorların hayat döngüsünü anlatan “büyük patlama” ve dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçen jeolojik zamanlar hakkında genel bilgiler sunuluyor.
Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide, dinozorların yaşadığı çağlar 6 farklı sahnede kurgulanırken, o döneme ait dinozor replikalarının, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunulması gerçeklik hissini arttırıyor.
Miniklerin ilgisini çeken ve yetişkinlerde de merak uyandıran Devr-i Dinozor sergisi kısa sürede kendi alanında ziyaretçi rekoru kırdı. Bursa’ya ocak ayında veda edecek olan sergi yıl sonunda dek pazartesi günleri hariç 08.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.
Miniklerin Dinozor Merakı
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Bilim Teknoloji Merkezi’nde (BTM) TÜBİTAK’ın desteği ile açılan “Devr-i Dinozor” sergisi, bugüne dek 62 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı.