Miran Açiklamasi 'Istiklal Marsi Tarihi Bir Meydan Okuyustur'

Miran Açiklamasi 'Istiklal Marsi Tarihi Bir Meydan Okuyustur'

Egitim Bir-Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, "Istiklal Marsi, bizim için sadece törenlerde okunan bir siir degildir. Istiklal Marsi, milletimizin varolus manifestosu; milli mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direnis yeminidir" dedi.

Egitim Bir-Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yil dönümü ile ilgili yaptigi açiklamada, Istiklal Marsi’nin, milletimizin yenilmez, yorulmaz kararliligiyla; silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan isgalci devletlere karsi tarihi meydan okuyusu oldugunu söyledi.



Miran, "Istiklal Marsi, bizim için sadece törenlerde okunan bir siir degildir. Istiklal Marsi, milletimizin varolus manifestosu; milli mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direnis yeminidir. Imaniyla zalimlere, sömürgecilere, emperyalistlere direnme, dahasi dersini verme iradesinin özlü ögretisini içeren veciz bir metindir. Istiklal Marsi, varlik temellerimizi, esaslarimizi, hedef ve idealimizi askin bir dille ifade eden tarihi manifestodur. Istiklal Marsi, milletimizin yenilmez, yorulmaz kararliligiyla; silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan isgalci devletlere karsi tarihi meydan okuyusudur" dedi.



"Rahmet ve minnetle aniyoruz"

Egitim-Bir-Sen olarak, Istiklal Marsi’nin, milletimizin tarihi bakis ve durusunu tanimladigi kadar, gelecek kusaklarin onur, gurur ve bagimsizligina da ilham verdiginin ve vereceginin bilincinde olduklarini belirten Baskan Miran, Istiklal Marsi’nin ve Akif’in iyi anlayarak, istiklal mesalesini bilgiyle, ilimle, egitimle, erdem ve güzel ahlakla, basariyla nesilden nesile tasimaya kararlilikla devam edeceklerini söyledi.

Miran sözlerini, "Istiklal Marsi’nin Meclis’te milli mars olarak kabul edilisinin 102. yilinda, Milli Mücadele sehitlerimizi ve milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle aniyoruz" diyerek tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile