Miran Açiklamasi 'Teklifin Güncellenmesi Gerekir'

Miran Açiklamasi 'Teklifin Güncellenmesi Gerekir'

Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, memur ve memur emeklisine 2024-2025 yillari için yapilan artis tekliflerini yetersiz bulduklarinin, bu rakamlarin güncellenmesini istediklerini söyledi.

Memur-Sen Il Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Kamu Isveren Heyeti’nin 2024 yili için yüzde 14+9, 2025 yili için ise yüzde 6+5’lik zam teklifinin yeterli olmadigini savundu. Merkez Bankasi’nin enflasyon hedefinin 10 puan altinda bir rakamla masaya gelinmesini dogru bulmadiklarini dile getiren Miran, rakamlara bir güncelleme istediklerini ifade etti.

Baskan Miran, “Ayin 17’sinde ikinci teklif, daha sonrasinda son teklif için zaman var. Ancak ille de iki teklif getirmek gerekmiyor. Onun için bir an önce bu teklifi güncellemek lazim. Refah payindan söz edilmedi. Memur-Sen üçer aylik teklif sundu, çünkü enflasyonist ortamda kamu görevlilerinin alim gücünün kaybolmamasi, aldiklari ücretlerin enflasyon karsisinda erimemesi için bunun son derece önemli oldugu vurgulandi ancak kamu isvereni her iki yil için 6’sar aylik teklif getirdi. Bunu gözden geçirmek gerekir” dedi.



"Kira yardimi ile ilgili teklif bekliyorduk"

“Kamu görevlileri insaf sinirini asan kiralar nedeniyle ciddi anlamda zorlanmaktadir, onun için kira yardimiyla ilgili bir teklifin de gelmesini bekliyorduk” diye devam eden Miran, “Emeklilerin ayakta kalma durumlarinin olmadigini, bu rakamlarla zorlandiklarini, seyyanen zammin emekli maaslarina yansimamasi nedeniyle olusturdugu sikintiyi ifade ettik. Bununla ilgili cümle bekliyorduk. 21 gün geçti, bizim teklifimizi sundugumuz tarihten bugüne kadar. Tekliflerimizin tasnif süreci, ön müzakere ile müzakere sürecinin birlestigi etkin bir dinleme süreci dâhil hepsi gerçeklesti. Onun için bu teklifi çalismak için yeterli zaman vardi. Bayram ikramiyesinden tutun da diger sosyal haklara iliskin cümle kurulabilirdi ancak kurulmadi" ifadelerini kullandi.

’Birinci dereceye yükselmis tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge’ konusunun toplu sözlesme kazanimina dönüstürülebilecegini söyleyen Miran, "Yine kamuda bazi gruplarin sosyal haklarina ve ücretlerine iliskin yasanan sikinti, tüm Türkiye’nin malumu. Akademisyenlerden mühendislere, sube müdürlerinden seflere kadar herkesin ücret skalasindaki bozulmadan kaynakli stresin yükseldigi, gelir dagiliminda adalet çagrimizi her seferinde yineledigimiz bir süreçte bunlara dair de bir teklif gelebilirdi. Henüz gelmis degil” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile