Miran'dan Büyüksehir Tazminati Talebi

Miran'dan Büyüksehir Tazminati Talebi

Memur Sen Antalya Temsilcisi Eyüp Bülent Miran, 7. dönem toplu sözlesme sürecinden önemli kazanimlar elde etmek istediklerini belirterek, atamalarda yüksek kiralar nedeniyle büyüksehir tazminatinin verilmesini talep etti.

Memur Sen Il Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, 7’inci dönem toplu sözlesme görüsmelerinde önümüzdeki iki yillik süreçte kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklari ile çalisma sartlarini düzenleyecek, mali haklarini iyilestirecek tekliflerin 1 Agustos itibariyla kamu isvereni ile istisare edilecegini aktardi. Miran, “Konfederasyonumuz memur ve memur emeklilerine 2024 yili için üçer aylik dönemler itibariyla refah payi dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda ise yüzde 10 artis, 2025 yili için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarinin iyilesecegine dair inancimizla altisar aylik dönemler itibariyla refah payi dahil birinci alti ayda yüzde 25 ve ikinci alti ayda yüzde 15 artis talep etti. Toplu sözlesme sürecinde özellikle tayinlerde fahis kira konusunun da odak noktasi olacagini aktardi” dedi.



Tayin talepleri iptal ediliyor

Rusya ile Ukrayna arasinda geçen yil subatta baslayip, halen süren savas nedeniyle iki ülkeden Antalya’ya ciddi göç yasandigini aktaran Miran, Antalya’daki ev fiyatlari ve kiralarin ciddi oranda yükseldigini, bunun da memurlarin atama taleplerinin iptaline neden oldugunu söyledi.

Miran, “Geçmiste memurlar dogudan batiya, küçük illerden büyüksehirlere geçis istiyorlardi. Antalya ve birçok büyüksehirde bu tam tersine döndü. Tayin iptal taleplerinin tümü karsilansin diye talepler basladi.

Dilekçe verip tayinin iptal edilmesini istiyor. Bu talepler bazi yerlerde kabul edildi. Milli Egitim Bakanliginda önemli oranda kabul edildi. Büyüksehir tazminati diye uzun süredir kurdugumuz cümle vardi. Memura kira yardimi, ulasim yardimi, büyüksehir tazminati beklentimiz var. Antalya’da ev ve kira fiyatlarinin ciddi oranda yükseldigini görüyoruz. Kira büyük sorun. Bu yüzden memurun kira konusunda omuzlanmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile