Miras Gelecege Tasiniyor

Miras Gelecege Tasiniyor

Kültürel miraslarin yasatilarak gelecek nesillere aktarilmasini saglayan Çini Sanati, Düzcelilerin ellerinde yeni bir yolculuga çikiyor.

Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kurslari (BELMEK) meslek, kisisel gelisim ve hobi kurslarini Düzcelilerle ücretsiz bulusturuyor. Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Düzce Belediyesi, BELMEK kurslari ile meslek edinmesi veya serbest zamanlarini verimli geçirmelerini sagliyor.

2022-2023 egitim-ögretim yilina 9 noktada 53 brans ve 2 bin 300 kursiyerle baslayan BELMEK’in en çok talep edilen kurslarindan biri olan Çini Sanati haftada 5 gün 2 farkli noktada kursiyerlerle bulusuyor.

Geleneksel Türk sanati

Çini Sanati egitmeni Harun Agah Altay aktif olarak 42 kursiyerle Geleneksel Türk Çini desenlerini çalistiklarini kaydederek, “Bu sanatin inceliklerini, çizim ve boyama tekniklerini ögretiyoruz. Zaman zaman da yaptigimiz çalismalari fuarlarda ve çesitli sergilerde halkimizin begenisine sunuyoruz. Kursiyerlerimiz yaklasik 2 ay içinde objelerle çalismaya baslayabiliyor, ayrica kendi yaptiklari ürünleri çesitli platformlarda satisa sunup gelir de elde ediyorlar” dedi.



Kursun egitime katkisi

Geleneksel Türk Sanatlari bölümü ögrencisi Özlem Yildirim da çini sanatiyla ilgilendigini ve severek yaptigini belirterek, “Egitimim Geleneksel Türk Sanati üzerine oldugu için Çini kursunun yararini görüyorum. Bir form üzerinde çalisiyorum ve bunun için de desen seçiyorum” diye konustu.

Çini ve seramik sanatlarina karsi ilgisinin oldugunu söyleyen bir diger kursiyer Hatice Dabagoglu, “3 senedir hocamizin sayesinde birçok çalisma yaptik. Hem zamanimi degerlendiriyoruz hem de çok güzel vakit geçiyoruz. Bu kurs bize çok iyi geliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile