Misafirlikteyken Yan Komsuyu Hayata Baglayan Polislere Takdir Belgesi Verildi

Misafirlikteyken Yan Komsuyu Hayata Baglayan Polislere Takdir Belgesi Verildi

Tunceli’de, misafirlikteyken intihar tesebbüsünde bulunan yan komsuyu hayata baglayan iki polis memuruna Vali Bülent Tekbiyikoglu tarafindan takdir belgesi verildi.

Tunceli’de 13 Nisan’da misafirlige giden 2 polis memuru bir süre sonra yan komsudan sesler geldigini fark etti. Imdat seslerini duyan polisler girdikleri evde bir kisiyi dogal gaz borusuna asili halde buldu. Hemen harekete geçen 2 polis, sahsi tutup kemeri kestikten sonra 112 Acil Saglik ekiplerine haber verdi. Intihar girisiminde bulunan sahis, olay yerinde yapilan ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Sahsin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.

Vali takdir belgesi verdi

Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, polis memurlarini makamda agirlayarak kendilerine takdir belgesi verdi. Törende konusan Vali Tekbiyikoglu, "Sosyal hayatlarinda misafirlige gidiyorlar. Misafirlikteyken yan komsularinda bir intihar olayi cereyan ediyor. Sahis kemeri boynuna takip kendini sarkitmisken arkadaslarimiz alttan tutmak marifetiyle vatandasin ölümünün önüne geçiyorlar. Aslinda polislik vazifesi böyle, ben de babamdan biliyorum, babam da çok aktif bir polisti. Bir olay görürse müdahale ederdi hemen. Polislerin sivil hayati, resmi hayati yok, sivil hayattayken de görevdeyken de önlerindeki herhangi bir olaya müdahale etmek durumundalar ki burada zaten bir insani görev vardi. Ikinizi de tebrik ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile