Misir, Ateskes Anlasmasi Için Israil'e Heyet Gönderdi

Misir’in, Gazze’de ateskes ve rehine anlasmasi için Israil’e heyet gönderdigi belirtildi.

Misir ve Katar, Israil ile Hamas arasinda ateskes ve rehine anlasmasi saglanmasina yönelik diplomatik çabalari sürdürüyor. Katar medyasi, Misir’dan bir heyetin ateskes ve rehine anlasmasi için Israil’e gittigini aktardi. Misir heyetine Misir Istihbarat Teskilati Baskani Abbas Kamel’in baskanlik ettigi ifade edildi. Kamel’in Israil dis istihbarat servisi MOSSAD Baskani David Barnea ve Israil Ulusal Güvenlik Danismani Tzachi Hanegbi ile görüsecegi belirtildi. Misirli bir yetkili ise Kamel’in Israil ile Gazze’de uzun süreli ateskes için "yeni bir vizyon" görüsmeyi planladigini söyledi.

Misirli yetkili, gerçeklestirilecek görüsmelerin ilk etapta Hamas’in Filistinli mahkumlarla sinirli sayida rehine degisimine ve yerinden edilen Filistinlilerin "minimum kisitlamalarla" Gazze’nin kuzeyine geri dönüsüne odaklanacagini aktardi. "Umudumuz, savasi sona erdirmek için daha büyük bir anlasma hedefiyle müzakerelerin devam etmesidir" diyen yetkili, arabulucularin her iki tarafin ana taleplerinin çoguna cevap verecek bir uzlasi üzerinde çalistigini kaydetti.

Israil medyasi ise Israil savas kabinesinin Israil müzakere ekibine Misir heyetiyle görüsmesinde "daha esnek yaklasim" benimsemesi için yetki verdigini belirtti.



"Blinken Sali günü Israil’e gelecek"

Israil medyasi ayrica, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in Sali günü Israil’e gelecegini, Refah’a gerçeklestirilmesi beklenen kara operasyonunun yani sira ateskes çabalarini görüsecegini bildirdi. Bu, Blinken’in 7 Ekim’den bu yana Israil’e 7. ziyareti olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile