Mısır’da Darbe Karşıtı 529 Kişi Hakkında İdam Cezası Verilmesine Kınama

Mısır’da Darbe Karşıtı 529 Kişi Hakkında İdam Cezası Verilmesine Kınama

AK Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında idam cezası verilmesini kınadı.


Çizmelioğlu, üyelerle birlikte yaptığı açıklamada, Mısır’da askeri darbe sonrası vahşetlerin meydana gelmeye devam ettiğini, demokrasiden, hakkaniyetten, insani değerlerden uzak bir çok olayın peş peşe gelerek tüm milletin içini sızlattığını belirtti.

Minya Ceza Mahkemesi tarafından, darbe karşıtı 529 kişi hakkında “Şiddete teşvik suçlamasıyla” idam cezası verilmesinin, hem ceza olarak, hem de yargılama biçimi olarak hakkaniyetten uzak olduğunu ifade eden Hakan Çizmelioğlu, “Günümüzde hiç bir suça karşı insanlar, canıyla ödeme şeklinde cezalandırılamaz. İdam bir ceza değil, geri dönüşü olmayan bir felakettir. Hiçbir yargılama savunması ellerinden alınmış insanlara karşı böyle insafsız karar veremez” şeklinde konuştu.

HER DAKİKA İÇİN 26 İDAM KARARI DEMEK
Çizmelioğlu, 20 dakika süren duruşmada 529 idam kararının her dakika için 26 idam kararı demek olduğunun altını çizerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu bile bu yönetimin nasıl vahşetlere sebebiyet verdiğinin göstergesidir. Ve Mısır’da bu olaylar gerçekleşirken, diğer dünya devletleri bu olaya sessiz kalarak 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar. Mahkeme salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe mahkemelerine başkaldıran, şehadeti esarete tercih ederek ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıranları selamlıyoruz. Bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin, insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek, siyasi müdahaleler sonucu verilmiş bu karara karşı sessiz kalamayız ve kalmamalıyız… İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, verilen idam kararlarını ve cunta yönetiminin baskılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yapılan katliamlarda şehit düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Allah katında kabul edilmesini bir kez daha diliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile