Mısır'da Polise 'İlginç Kutlama'

25 Ocak polis bayramı dolayısıyla iki gencin Tahrir Meydanı'ndaki polislere yönelik 'ilginç kutlaması' ülkede tartışma konusu oldu.

KAHİRE - Mısır'da 25 Ocak polis bayramı dolayısıyla iki gencin Tahrir Meydanı'ndaki polislere yönelik 'ilginç kutlaması' ülkede tartışma konusu oldu.

Mısır Devrim’inin 5'inci yıl dönümüyle aynı güne denk gelen polis bayramında, Tahrir Meydanı’ndaki polislerle çekilen ilginç fotoğraf ve görüntüler, Mısır’da gündem olurken Şadi Ebu Zeyd ve Ahmed Malik adlı gençler hakkında suç duyurusunda bulunulması, farklı tepkilere yol açtı.

Mısır’ın Mihver televizyon kanalında dün yayınlanan bir programda, gençler hakkında 'devlet kurumlarına hakaret ettikleri' gerekçesiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili sosyal medyaya yansıyan tartışmalar ele alındı.

Kutlamalarla ilgili video görüntülerinin yayınlandığı programda, katılımcılardan bazıları söz konusu gençlerin cezalandırılması gerektiği yönünde görüş bildirirken bazı katılımcılar da konunun fazla abartıldığını dile getirdiler. Programa telefonla bağlanan Ahmed Malik de “yaptığı eylemin kastını aştığını” dile getirerek özür diledi.

Programda yayınlanan video görüntülerinde, gençlerin şişirilen prezervatiflerin üstüne 25 Ocak polis bayramı ile ilgili bir şeyler yazdığı ve ardından Tahrir Meydanı’ndaki bazı polislere şişirilmiş prezervatifleri vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikleri görülüyor.

“Soğuk havaya rağmen sokağa çıkarak polis bayramını kutladık” başlığı ile sosyal medyada yayınlanan görüntüler, kısa sürede yayılarak milyonlarca takipçiye ulaştı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı 25 Ocak’ta yönetim yanlısı bir grup Tahrir Meydanı’ndaki polislerin bayramını tebrik etmiş ve kendilerine gül takdim etmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile