Mısır`da Tantavi, Halka Seslendi

Mısır Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi "Halkımızın istemesi halinde ordu kışlasına geri dönebilir" dedi.

Tahrir Meydanı`nda muhaliflerin sivil yönetim isteği ile başlattığı gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, devlet televizyonundan halka seslendi. İktidarda kalma niyetlerinin olmadığını söyleyen Tantavi, "Halkımız istemesi halinde ordu kışlasına geri dönebilir. Bu konuda yapılacak halk oylamasının hiç tereddütsüz yanındayız ve referanduma açığız. Mısır ordusu hiçbir zaman meşru otorite olmayacaktır. Ve halkın demokrasi talebinden geri dönüşolmayacaktır. Ülkede meydana gelen şiddet olayları bizleri derinden üzüyor. Tek amacımız, halk ayaklanmasının ardından sokaklara güvenliği getirmektir. Mısır ordusu kendi halkına ateş açmamıştır" ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mübarek`in devrilmesinin ardından kurulan geçici hükümetin Yüksek Askeri Konsey`e istifasını sunması hakkında ise Tantavi, istifa dilekçesinin kabul edildiğini ancak yeni bir ulusal geçiş hükümetinin kurulacağı tarihe kadar İsam Şeref hükümetinin görevde kalacağını belirtti.

Öte yandan, Tahrir Meydanı`nda hafta sonu başlayan askeri yönetim karşıtı gösteriler hız kesmeden devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile