Mısır'daki İdam Kararlarına Adıyaman'dan Tepki

Mısır'daki İdam Kararlarına Adıyaman'dan Tepki

AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları üyeleri, Mısır’da 529 İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) taraftarının idam kararını protesto ettiler.


İdam kararı verilen Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiye destek vermek için AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eylem kapsamında, Adıyaman’da geniş katılım ile protesto gösterisi düzenlendi.

Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirilen protesto gösterisinde, kurulan idam sehpasında kefen giyinen gençler boyunlarına ilmek geçirerek duruma tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş’ın da katıldığı protesto gösterisinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan basın açıklaması yaptı.

Doğan, yapmış olduğu basın açıklamasında, “529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Servetlerinin artışını ve iktidarlarının geleceklerini kendilerinden olmayan insanları sömürmekte gören emperyalist güçler yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ediyorlar. Biz biliyoruz ki, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her kaosun ve zulmün arkasında bu güçlerin kendilerini daha da ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var. Daima mazlumun yanında yer alan AK Parti, dün olduğu gibi bugün de Mısır’daki darbecilerin karşısındadır. Mısır'daki zalimlerin kurduğu darağaçları hepimiz için kurulmuş hepimize kefen biçilmiştir. Bizler AK Parti gençliği olarak kurulan darağaçları ve boynumuza geçirilmeye çalışılan ilmeğe karşı dimdik durmak için buradayız” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, “Bugün dünya coğrafyası üzerinde 529 tane idamın olması bu tamamen insanlığa zulümdür; bir insanlık vahşetidir. Bu insanlığa yapılmış olan en büyük zulüm olacaktır. Biz Türkiye olarak, bunun karşısında olmak adına gençlik kolları başkanlığımızın, genel merkezimiz tüm Türkiye’de aynı eylemi gerçekleştirecek. Biz bunların karşısında olduğumuzu, sesimizi tüm dünyaya duyurmak adına bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Gerçekten demokratik olarak bunları göstermemiz gerekiyor. Oradaki insanların tamamen mazlum olduğu halde mahkeme kararı ile onların iddia edilmesi dünyada, tarihin açıklayacağı hiçbir tarafı olmaz” şeklinde konuştu.

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ise, “Burada gençlik kolları genel merkezimizin tüm Türkiye’de bütün illerde aynı saatte Mısır’daki katliama dur demesiyle ilgili bir eylem gerçekleştirildi.

Ben size ne diyeyim ki, sözün bittiği yer. Sözün bittiği nokta, hepimizin vicdanı kanıyor. Yüreğimiz ağlıyor. Özellikle kadınlarımız, annelerimiz perişan halde. Herkes dua halinde, Mısır’daki katliamın olmaması için ellerinden geldiğince dua ediyorlar, Kur'an okuyorlar, onlara destek olmaya çalışıyorlar. Ben bugüne kadar Mısır’da şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Umuyorum ki, bu yaptığımız eylemleri Türkiye, dünyadaki diğer ülkelere de sesini duyurup bu katliamın engellenmesinde de, en önemli rolü oynayan ülke olacak. Bizim Başbakanımız artık bizim başbakanımız değil, bizim ülkemiz, ülkemiz değil, neden mi? Çünkü bizim Başbakanımız bizim ülkemiz dışında, Müslüman olan ve zulme uğrayan bütün insanların başbakanı ve Suriye’de gördük, ülkemize ne kadar çok kişi geldi, ölümden onları kurtardık, gereğini yaptık. Ama Mısır’a el uzatamadık. Ama elimizden geldiğince siyasi ortamda da stratejik ortamda da onlara destek olmaya ve bu katliamın son bulması için her şeyi yapıyor Sayın Başbakanımız” dedi

Protesto gösterisinin ardından vatandaşlara karanfil dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile