Istanbul’da 27’ncisi düzenlenen Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari EMITT 2024, Türkiye ve birçok ülkeden ziyaretçilerin yogun ilgisi ile devam ediyor. Yarin sona erecek olan fuara, son yillarda Türkiye’den birçok turistik ziyaretin gerçeklestigi, özellikle düsük bütçesi ve ‘havalimaninda vize’ uygulamasi kolayligi ile tatilcilerin yeni rotasi haline gelen Misir’dan da katilim oldu.
“250 bin Türk’ün Misir’a gelmesini bekliyoruz”
Fuara katilan Misir Turizm Otoritesi CEO’su Amr Elkady, 2022 yilindan bu yana Misir’a Türkiye’den turistik ziyaretlerin arttigini ifade ederek, “2022 yilinda Türkiye’den 40 bin kisi ziyarete gelmisti ama 2023 yilinda Misir’a gelmek için kurallar daha da kolaylasti. Bu yüzden de 2023 yilinda yüzde 200 artis yasandi, 150 bin turist geldi Türkiye’den Misir’a. 2024 yilinda daha çok turist gelmesi için bu fuara katildik. Bu sene daha fazla artis bekliyoruz. Bu sene sonunda 250 bin Türk’ün Misir’a gelmesini bekliyoruz” dedi.
Türkiye ile Misir arasindaki iliskileri de degerlendiren Elkady, “Türkiye ile Misir iliskileri çok eski zamanlara dayaniyor. Eskiden sikintilar iliski zamanlari da oldu. Artik turistik ziyareti kolaylastirmak için imkanlar artti. Bu fuara katilmamizin sebeplerinden birisi de bu imkanlarin kolaylastirilmasi için. Artik havalimanindan da vize alinabiliyor. Vizesiz girmek biraz daha zaman alacaktir” diye konustu.
Elkady, Misir’in misafirperver bir ülke olduguna atifta bulunarak, “Misir genel olarak misafirsever bir ülke. Bizim ülkemizde en ünlü içecek ise Türk kahvesidir. Biz Türk kardeslerimizi ülkemize bekliyoruz. Gelsinler birlikte Türk kahvesi içelim” seklinde konustu.
Misir Turizm Otoritesi CEO'su Elkady Açiklamasi '2024 Yilinda Misir'i 250 Bin Türk'ün Ziyaret Etmesini Bekliyoruz'
Misir Turizm Otoritesi CEO’su Amr Elkady, 2023 yilinda ülkelerini Türkiye’den 150 bin turistin ziyaret ettigini belirterek, bu yil ise 250 bin Türk ziyaretçiyi beklediklerini söyledi.



















