MIT Operasyonuyla Türkiye'ye Getirilen Gürbüz Sevilay Tahliye Edildi

MIT Operasyonuyla Türkiye'ye Getirilen Gürbüz Sevilay Tahliye Edildi

Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) operasyonuyla Özbekistan’dan getirilen Gürbüz Sevilay, adli kontrol sartiyla tahliye edildi.

Ankara 2. Agir Ceza Mahkemesince görülen durusmada ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ ve ‘örgüte silah saglama’ suçlarindan 30 yila kadar hapis istemiyle yargilanan Sevilay, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken sanik avukati da salonda hazir bulundu.

Sevilay’in savunma sanayi alaninda faaliyet gösterdigi ve darbe girisiminden sonra ihraç edilen FETÖ mahrem sorumlularina kendi sirketinde görev verdigi ve bu kisiler araciligiyla da PKK mensuplariyla irtibata geçtigi iddia edilmisti.

Etkin pismanlik kapsaminda tüm bildiklerini anlattigini söyleyen Sevilay, hiçbir suçlama olmadan 9 aydir tutuklu kaldigini ve tahliyesini talep ettigini ifade etti.

Sanik avukati ise müvekkilinin akrabasi tarafindan yapilan ihbarin asilsiz oldugunu ve etkin pismanliktan faydalanmak isteyen Sevilay’in bu hükümlerden yararlanmasi gerektigini söyledi.



Ara kararini açiklayan mahkeme, etkin pismanlik kapsaminda verdigi ifadeleri ve tutukluluk kapsamindaki kaldigi süreyi göz önüne alarak Sevilay’i ‘adli kontrol sartiyla’ tahliye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile