MIT Operasyonuyla Yakalanan FETÖ Elebasinin Yegeni Selahaddin Gülen 'Cinsel Istismar' Suçundan Tutuklandi

Milli Istihbarat Teskilatinca (MIT) yurt disinda yakalanarak getirildigi Ankara'da "terör örgütü yöneticiligi" suçundan tutuklanan Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) elebasi Fetullah Gülen'in yegeni Selahattin Gülen, Erzurum'da 15 yasindaki bir kiz çocuguna cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla yargilandigi dava kapsaminda da tutuklandi.



Erzurum 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, Selahaddin Gülen Sincan 2 Numarali F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza Infaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi. Durusmada, sanik Selahattin Gülen'in Erzurum Barosu tarafindan atanan avukati Emin Aggöz de hazir bulundu.

Hakkinda kirmizi bültenle arama karari bulunan ve yurt disina kaçtigi tespit edilen Fetullah Gülen'in diger yegeni sanik Ammar Gülen ise durusmaya katilmadi.

Durusmada SEGBIS üzerinden ifadesi alinan ve olay tarihinde 18 yasindan küçük olan Selahaddin Gülen, savunmasinda, cinsel istismarda bulunduklari iddia edilen magdur S.K'yi ve ailesini oturduklari mahalleden tanidigini söyledi.

S.K'nin olay tarihinden itibaren 90'dan fazla kisiyi cinsel istismar eylemiyle suçladigini öne süren Gülen, sunlari kaydetti:

"O dönemlerde avukatimla yaptigim görüsmelerde cinsel istismarla suçlanan kisiler arasinda 6 yasinda kisinin de 90 yasinda kisinin de oldugu bildirilmistir. Ben 2007'de Edremit ilçesinde tatildeydim. Magdur S.K. bana ve babama iftira atmistir. Ben kesinlikle magdurla ile iliski yasamadim. S.K, o tarihlerde abim Ammar Gülen hakkinda da suçlamalarda bulunmustur. Ancak abim o tarihlerde Kanada'da ikamet etmekteydi. Üzerime iftira atilmaktadir. Atili suçlamayi kesinlikle kabul etmiyorum."

Mahkeme Heyeti Baskaninin, saniga, savunmasinda "suç tarihinde Edremit ilçesinde oldugunu iddia etmesine ragmen baz istasyonu bilgilerine göre Agustos 2007'den itibaren Erzurum'da oldugunun anlasildigini" sormasi üzerine, Gülen bu durumu kabul etmedi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, sanik Gülen hakkinda suçu isledigine dair kuvvetli deliller bulunmasi ve uzun süredir firari olmasi dolayisiyla tutuklanmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanik Selahaddin Gülen'in "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan tutuklanmasina karar vererek durusmayi erteledi.

- Davanin geçmisi

Erzurum Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 2007'de 15 yasindaki S.K'nin farkli tarihlerde cinsel istismara ugradigi ve sikayette bulunmasi üzerine sorusturma baslatildigi belirtiliyor.

Saniklar arasinda magdurun annesinin de bulunmasi üzerine S.K'nin ikamet ettigi adresten alinarak Nenehatun Kiz Yuvasi'na yerlestirildigi bildirilen iddianamede, magdurun, yuvadaki görevlilere aralarinda Fetullah Gülen'in kardesi Seyfullah ve oglu Ammar Gülen'in de oldugu kisilerce cinsel istismara ugradigini söyledigi kaydediliyor.

Iddianamede, 9 sanigin yargilama sonucu beraat ettigi, aralarinda Seyfullah ve oglu Selahaddin Gülen'in de bulundugu 31 süpheli ile farkli bir sorusturmada 32 kisi hakkinda kovusturmaya yer olmadigina karar verildigi anlatilarak, sorusturmanin FETÖ/PDY üyesi emniyet mensuplarinca kapatildigi iddialari üzerine 16 sanik hakkindaki yargilamanin ise ayri bir davada sürdügü aktarildi.

Aralarinda Fetullah Gülen'in yegenleri Ammar ve Selahaddin Gülen'in de oldugu 12 sanigin yargilandigi davada, Ammar ve Selahaddin Gülen'in dosyasi firari olduklari gerekçesiyle ayrilmisti.

Iddianamede saniklar Ammar ve Selahaddin Gülen'in "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçundan 6 yildan 21 yila, "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan 24 yildan az olmamak üzere hapisle cezalandirilmalari talep ediliyor.

MIT Baskanliginin operasyonuyla yurt disinda yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen, Ankara'da "silahli terör örgütü yöneticiligi" suçundan da tutuklanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile