Mke'de Tütün Denetimleri

KIRIKKALE - Kırıkkale İl Tütün Kurulu yetkilileri Makine Kimya Endüstrisi fabrikalarında sigara denetimleri gerçekleştirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, yaptığı yazılı açıklamada, 4207 sayılı kanun kapsamındaki "Dumansız Hava Sahası" uygulamalarının tüm kamu kurum ve kuruluşlarında aralıksız olarak sürdüğünü bildirdi.

Yasağa aykırı tutum ve davranışta bulunan işyerlerinin ücretsiz 184 numaralı iletişim hattına bildirilmesini isteyen Güngüneş, şunları kaydetti:

"4207 sayılı yasa kapsamında Sağlık Bakanlığının Çalışma ve Eylem Planı çerçevesinde işin önemine binaen yerinde denetim yapma, fabrika çalışanlarını bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile kentteki MKE Mühimmat Fabrikası, MKE Pirinç Fabrikası ve MKE Destek Tesisleri Bölge İşletme Müdürlüğü Fabrikasında, eğitimler verilip, inceleme, kontrol ve denetimler yapıldı. Diğer tüm fabrikalar ve tesislerin denetlenmesi tamamlanarak tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi çalışanlarımızın da "Dumansız Hava Sahası" hakkından faydalanmaları konusunda müdürlüğümüz faaliyetlerine devam edecektir. Aynı zamanda tüm özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda tütün yasağı ve dumansız hava sahası denetimleri aralıksız devam etmektedir. Yasağa aykırı tutum ve davranışta bulunan işyerleri neresi olursa olsun vatandaşımız ücretsiz 184 numaralı iletişim hattına veya halk sağlığı müdürlüğümüzün telefon hatlarına yapacağı şikayetler derhal değerlendirilecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile