MMO'dan, LPG Dolum Boşaltım Personeli Kursu

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, oto gaz ve tüplü Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası (LPG) sektöründe çalışanlara kurs düzenledi.

LPG Eğitim Yönetmeliği kapsamında düzenlenen 'Dolum Boşaltım Personeli Kursu'na, otogaz istasyonlarında çalışan 12 LPG dolum boşaltım personeli adayı katılıyor.

Oda binasında düzenlenen ve MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi Eğitmeni Makine Yüksek Mühendisi Birol Erdin tarafından verilen 2 gün sürecek kursta katılımcılar, LPG’nin fiziksel ve kimyasal özellikleri, kara tankerlerinde emniyetli ikmal yapımı, dolum esnasında topraklama, yanıcı ve parlayıcı maddelerin genel özellikleri ve yangın tedbirleri, uçucu organik bileşikler ve korunma yöntemleri, rafinerilerde ikmal işlemi esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar, LPG’nin güvenli taşınması, iş güvenliği, yangın ve ilk yardım konularında bilgilendiriyor.

Eğitim sonucu yapılacak olan sınavı kazanan kursiyerlere 'LPG (Oto Gaz) Dolum Boşaltım Personel Kursu' sertifikası verileceği öğrenildi. Eğitimle ilgili bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Cem Gürel, eğitimlerin oda üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak devam edeceğini kaydetti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile