Mobbing Milli Bir Meseledir

Mobbing Milli Bir Meseledir

‘’Gönül Koyma Ülken Için Gönlünü Koy’’ kampanyasi kapsaminda Erzurum Mobbing ile Mücadele Dernegi, Koop-Is Erzurum Sube Baskani Tarik Togrul’ u ziyaret etti.

Mobbing ile Mücadele Dernegi Baskani Alcan, ’Mobbing ile Mücadele Dernegi’nin 2010 Yilinda kuruldugunu isyerlerinde çalisma barisinin gelistirilmesi, is ve çalisanin verimliginin artirilmasi, pozitif isyeri ortamlarinin çogaltilmasi, magdurlarinin haklarinin savunulmasi, mobbing ile mücadele edilmesi amaciyla çalistiklarini ifade ederek, “Gelinen noktada çalisma yasaminda siddet ve tacizin yogun olarak yasandigi toplumlardaki ülkelerin, gelecegi güvenle bakmasi mümkün degildir. Bu cografyada toplumsal uzlasmayi saglamak, birbirine gönül koyan insanlar toplulugundan, ülkesi için gönlünü koyan bir topluma hizla dönüsmemiz gerekiyor. Hak, hukuk, adalet ve hakkaniyeti gözetmedigimiz sürece basarili olmamiz mümkün degildir” dedi.



Insani yasat ki toplum yasasin

Çalisma yasaminda siddet, mobbingin, okullarda ise akran zorbaligi ülkemiz çalisma hayati ve egitim kurumlarinin önemli bir sorunu olarak ortada durdugunu anlatan Mobbing ile Mücadele Dernegi Baskani Alcan açiklamasini söyle sürdürdü; “Mobbing ile müstakil bir kanunun olmamasi, beseri sermayemizi yipratmakta, onurlu çalisma hakkini ortadan kaldirmakta, çalisma hayatindan kaynaklanan intihar ve cinayetlere sebep olmaktadir.

Mobbing milli bir meseledir

Isyerinde psikolojik taciz mobbing, bireysel bir saldiri olmayip toplumun huzurunu dogrudan etkileyen bir saldiridir. Bulling akran zorbaligi ise içinde zaman zaman fiziksel, iliskisel, cinsel saldirilar olabilecegi gibi daha çok mobbing benzeri psikolojik taciz taktikleri ile meydana gelebilmektedir. Çocuklar karsilastiklari her fiziki ortamda (oyun alanlari, sinif, okul bahçesi, sokak, servis araçlari, tuvalet koridor vb.) veya sanal ortamda birbirlerine karsi çok acimasiz davranabilmektedirler. Akran zorbaliginda saldiri türü de psikolojiktir. Maalesef basta sosyal hayat olmak üzere, çalisma yasami dâhil egitim sektöründe siddet kültürü her geçen gün artmaktadir.

Siddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabulucu olarak belirtmek isteriz ki ‘’ mobbing ve bulling kaotik bir ortam olusturarak ortak kurum kültürünü yok etmekte, çatisma, çekisme, hiziplesme, kutuplasma, ayrimciligi; siddeti artirmakta, toplumsal- sosyal izolasyon, depresyon, anksiyete, intihar egilimleri gibi psikolojik sorunlar yasanmakta ve gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz bu durumdan olumsuz etkilenmektedirler.

“Mobbing insanlik suçudur gelin birlikte mücadele edelim”

Isyerlerinde çalisma barisinin gelistirilmesi, onurlu çalisma hakkinin korunmasi, deneyimli, birikimli insan kaynagimiz olan beseri sermayemizin ülkemiz adina her yas grubunda dogru ve egitilebilir kullanilmasi, pozitif isyeri ortamlarinin çogaltilmasi için Mobbing ile Mücadele Kanunu’na ihtiyaç var diyoruz. Siddetle topyekûn mücadele etmeye yönelik toplumsal farkindalik ve duyarliligi artirmak üzere sendikalarla egitim ve bilinçlendirme çalismalari yapmaya devam edecegiz.”

Togrul, “Gönül Koyma Ülken Için Gönlünü Koy’’ kampanyasini destekliyoruz”

Koop-Is Erzurum Sube Baskani Tarik Togrul, ‘’Mobbing ile Mücadele Dernegi Erzurum Baskani Jale Hülya Alcan ve yönetim kurulu üyeleri Ilim Gödekmerdan, Ayhan Türkez, Dr. Hilal Mola ve Prof. Dr. Kerem Karabulut’a subemize yapmis olduklari ziyaretlerinde ile günümüzde büyük bir sorun haline gelen siddet ve mobbing farkindaligi konusunda isverenlerimizin ve üyelerimizin bilinçlendirilmesi için birlikte yapabileceklerimiz egitim çalismalarini müsavere ettik. Mobbing ile Mücadele Dernegi’ne, Erzurum ve çevre illerimizdeki magdurlara vermis olduklari destek ve Koop- Is Erzurum Sube Baskanligi’na ziyaretlerinden dolayi Yeminli Siddetle Sivil Mücadele Formatörü- Sosyal Arabulucu Ögr. Gör. Jale Hülya Alcan’a tesekkür ederiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile