Mobil Araçla 7 Bin Kisinin Agiz Ve Dis Tedavisi Yapildi

Mobil Araçla 7 Bin Kisinin Agiz Ve Dis Tedavisi Yapildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) bünyesinde hizmet veren Agiz ve Dis Sagligi Teshis ve Tedavi araci, bugüne kadar yaklasik 7 bin vatandasin muayene ve tedavi ihtiyacini karsiladi.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’yle Japonya Büyükelçiligi arasinda imzalanan protokolün ardindan Türkiye’de bir ilk niteligi tasiyan ve Japonya Uluslararasi Is birligi Ajansi’nin (JICA) hibe destegiyle kurulan "Agiz ve Dis Sagligi Teshis ve Tedavi Araci", kirsal bölgelerde yasamini sürdüren çocuk, yasli veya engelli bireylerin agiz ve dis sagligi problemlerini teshis ve tedavi etmeyi sürdürüyor.

Panoramik röntgen ve dis ünitesini içeren Agiz ve Dis Sagligi Teshis ve Tedavi Araci, 2020 yili Eylül ayindan itibaren tam donanimli ekipmani ile saglik hizmeti vermeye basladi ve bugüne kadar toplamda 6 bin 712 kisinin agiz ve dis sagligi konusunda teshis ve tedavisini gerçeklestirdi.

Hedef: Hastaneye uzak vatandaslara hizmet götürmek

GBB Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskani Dr. Serdar Tolay yaptigi yazili açiklamada projenin hayata geçirilmesindeki ana hedefin sehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmek oldugunu belirterek, sunlari kaydetti: “Agiz ve Dis Sagligi Teshis ve Tedavi Araci, Türkiye ve Gaziantep için büyük önem tasiyor. Bu proje hayata geçirildigi gün itibariyle Türkiye’de bir ilk niteligi tasiyordu. Hedefimiz, erisimi hastane kosullarina uzak olan bölgelerdeki vatandaslarimiza ulasarak hizmetimizi yerine getirmek. Bu dogrultuda binlerce vatandasimizin da yasamina dokunduk.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile