Mobil Bankacilik Sifresini Tusladi Açiklamasi 130 Bin TL Dolandirildi

Mobil Bankacilik Sifresini Tusladi Açiklamasi 130 Bin TL Dolandirildi

Kastamonu’da kendisini arayan dolandiricilarla mobil bankacilik sifrelerini paylasan kadin, hesabi üzerinden kredi çekilmesi ile 130 bin TL dolandirildi. Dolandiricilar, vatandasin hesabindaki maasinin ve esinin mazot parasinin çekildigini söylemesi üzerine paranin bir kismini iade etti.



Kastamonu’da yasayan Özgül Salcioglu’nu telefonla arayan dolandiricilar, kendilerini banka personeli olarak tanitti hesaba sigorta priminin yatirilacagini söyledi.

Güvenlik için telefondan mobil bankacilik sifresini isteyen sahislarin agina düsen Salcioglu, mobil bankacik sifresini tusladi. Daha sonra mobil uygulamadan banka hesabini kontrol eden Salcioglu, hesabindaki tüm paralarin baska bir hesaba aktarildigini gördü. Salcioglu’nun kendisini arayan dolandiricilara hesabinda tir soförü olan esine ait maas ve mazot parasinin baska bir hesaba aktarildigini söylemesi üzerine sahislar parayi geri aktardilar. Daha sonra hesaptan nakit avans ve kredi çeken sahislar, Salcioglu’nu 130 bin TL dolandirdi. Dolandirildigini anlayan Salcioglu, bankaya giderek durumu anlatti. Daha sonra Il Emniyet Müdürlügüne yönlendirilen Salcioglu sahislar hakkinda suç duyurusunda bulundu.

“Ben de sifreyi girdim, sifreyi girmemle birlikte bütün hesaplarim yok oldu”

Yasanan olayi anlatan Özgül Salcioglu, “Evde arkadaslarimla oturuyordum. Oturdugumuz sirada bir telefon geldi. Bankadan aradiklarini söylediler. Ben de tamam dedim. Sadece mobil uygulama sifremi telefon arama tusundan girmemi söylediler. Ben de sifreyi girdim, sifreyi girmemle birlikte bütün hesaplarim yok oldu” dedi.



“Hesabimdan 130 bin lira para çekildi”

Sahislarin sigorta primi yatiracaklarini belirterek kendisini kandirdigini belirten Salcioglu, “Beni aradiklarinda sigorta priminin yatacagini söylemislerdi. Ben de sifreyi girmemle birlikte hesaptaki paralari kendilerine aktarmislar. Hesap üzerinden kredi çekmisler. Hesaplarim bosaltildi. Kredilerin ödemeleriyle birlikte hesabimdan 130 bin lira para çekildi” diye konustu.



"En azindan vicdanli hirsizlarmis"

Sahislarin hesapta bulunan paranin bir kismini geri iade ettigini ifade eden Salcioglu, “Parayi hesabimdan çektikleri gün esimin maasi yatmisti, mazot paralari yatmisti. Uygulamayi girdikten sonra hesabima baktigimda hesaptaki paralarinda yok oldugunu gördüm. Kendileri bana bizler dolandirici degiliz dediler, hemen size paranizi aktariyoruz dediler. Maasimizi ve esimin mazot paralarini hesabima geri aktardilar. Bu sefer kartimdaki yok, onlar gitmis dedim. Onlari da aktaracaklarini, su anda müdürleriyle görüstüklerini söylediler. 5 dakika bekleteceklerini belirttiler. Sonra telefonu kapatip beni engellediler. Bir daha da ulasamadim. En azindan vicdanli hirsizlarmis. Maasi yatirdilar, esimin de mazot parasini geri iade ettiler” seklinde konustu.



’Kesinlikle sifrelerini paylasmasinlar’

Vatandaslara çagrida bulunan Salcioglu, “Hiçbir seklide hiç kimse herhangi bir bankanin uygulamasini ne arama tusundan ne de baska bir yerden girmesin ya da telefonla arayan kisilerle paylasmasin. Anlayamiyorsunuz, bir anda hesabinizdan parayi çekiyorlar. Kolay bir sekilde sizi tuzaga düsürebiliyorlar. Evde misafirlerimde vardi, benimde bir anlik dalginligima geldi. Bu tür görüsmeleri bir anlik dalginlik sonucunda yapmayin, tuzaga düsmeyin. Hiç kimse sifresini paylasmasin, ben çok magdur oldum, kimse de magdur olmasin” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile