Mobil Cografi Bilgi Sistemi Uygulamalari Gelistirilmesi Için Isbirligi Yaptilar

Mobil Cografi Bilgi Sistemi Uygulamalari Gelistirilmesi Için Isbirligi Yaptilar

ZBEÜ ile Konum Cografi Bilgi Teknolojileri ve Danismanlik Hizmetleri arasinda deprem dirençli kentler konusunda farkindalik olusturmak amaciyla internet tabanli, mobil cografi bilgi sistemi uygulamalari gelistirilmesi için is birligi anlasmasi gerçeklestirildi.

Türkiye’de deprem dirençli kentler olusturmak adina toplumsal farkindaligi arttirmak amaciyla internet tabanli ve mobil uygulamalar gerçeklestirilmesi için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Konum Cografi Bilgi Teknolojileri ve Danismanlik Hizmetleri arasinda is birligi protokolü imzalandi. Rektörlük Makaminda gerçeklesen imza töreninde protokol metnine ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ve Konum Cografi Bilgi Teknolojileri ve Danismanlik Hizmetleri sirket sahibi Güliz Güzel imza atti. Hareketlilik pazarinda stratejik ortaklik ve karsilikli is birligi ile ilgili faaliyetler dogrultusunda hedefler belirleyip taahhütler olusturmayi planlayan protokol, etkin ve üretken bir ortakligi öngörüyor. Bu dogrultuda taraflar arasinda proje, ürün, hizmet ve pazar gelistirme, satis faaliyetlerinde is birligi ile stratejik is birligi yoluyla bir ortaklik kurulmasini hedefleniyor.

Taraflar arasinda imzalanan is birligi protokolü, vatandaslarin yasadiklari yerlerin deprem, fay ve zemin durumlari hakkinda bilgi alabilmeleri amaciyla internet tabanli ve mobil uygulama seklinde etkilesimli, fay, tarihsel büyük depremler ve zemin haritasi olusturmayi kapsiyor.

Rektörlük Makaminda imzalanan is birligi protokolünün ardindan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, söz konusu protokolün iki taraf için de hayirli olmasini temenni etti. Protokol hakkinda konusan ZBEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu ise ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile Konum CBS firmasi arasinda imzalanan bu protokol ile çesitli cografi bilgi sistemi konumuna dayali bilgi teknolojileri uygulamalarinin gerçeklestirilmesinin hedeflendigini ifade etti.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu is birligi sayesinde Türkiye’nin tamaminin zemin bilgilerinin, yer hareketlerinin, aktif fay bilgilerinin ve aktif faylarin en son ne zaman deprem ürettigi gibi bilgilerin tamamen kamuya açik bir sekilde, mobil uygulama vasitasiyla paylasilacagini belirtti.

Yine protokol geregince Türkiye’de deprem dirençli kentler olusturmayi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Kutoglu, vatandaslarin ikamet ettikleri adresteki zemin yapisini da uygulama sayesinde görebileceklerini, böylece toplumsal anlamda bilinçli hareket edilmesine çalisilacagina dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile