Mobil Hayvan Kliniği, Muğla Bölgesine Hizmet Verecek

MUĞLA - Daha önce bir süre hizmet veren kliniği tekrar hizmete sunan Fethiye Belediyesi, Muğla bölgesindeki belde ve köylere de hizmet verecek.

Daha önce bir süre hizmet veren kliniği tekrar hizmete sunan Fethiye Belediyesi, Muğla bölgesindeki belde ve köylere de hizmet verebilmesi için protokol töreni gerçekleştirildi.

Protokole Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Belediye Başkanı Behçet Saatcı imza attı.

Törende konuşan Çalık, klinik için 24 bin avro hibe alacaklarını, 6 aylığına bir veteriner ile iki şoförü istihdam edeceklerini söyledi.

Mobil klinikle sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu, aşılanması ile ilgili işlemler yapılarak dolaylı yoldan insanlara da hizmet etmiş olacaklarını belirten Çalık, "Böyle güzel bir amacı gerçekleştirmek için arkadaşlarımızın önünü açacağız. Onlar bu çalışmayı yürütecekler. Fethiye ve civarındaki yerleşim birimleri ile Muğla dışındaki yerleşim yerlerinde çalışmalarını sağlamak maksadıyla da Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile de aynı protokolü imzalayacağız" dedi.

Saatcı ise dünyayı hayvanlarla birlikte paylaştıklarını, onların da insanlar kadar yaşama hakları olduğunu ifade etti.

Kaymakam Çalık ve hayvansever Perihan Agnelli'nin girişimleri ile atıl durumda duran mobil kliniği tekrar faal hale getirdiklerine işaret eden Saatcı, aracın çevredeki beldeler, köyler, ilçeler ve gerekirse illerin yararlanması için protokol imzaladıklarını anlattı.

Saatcı, mobil kliniğin ihtiyaçlarının Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın tarafından karşılanacağını vurgulayarak, "Bu araç sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve tedavileri konusunda her türlü desteği verecek. Böyle güzel insanlar bir araya geldiği zaman güzel sonuçlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile