Mobil Tarama Araci, Kanserde Erken Teshise Katki Sagliyor

Mobil Tarama Araci, Kanserde Erken Teshise Katki Sagliyor

Bingöl’de Il Saglik Müdürlügü koordinesinde hizmet veren mobil mamografi araci, 4 ay içinde 2 binden fazla kisiyi kanser taramasindan geçirdi.

Bingöl’de yaklasik 4 ay önce Il Saglik Müdürlügü koordinesinde hizmet vermeye baslayan mobil mamografi araci ilçe, köy ve mahallerde gezerek vatandaslarin kanser tarama islemlerini gerçeklestiriyor. Meme kanseri, rahim agzi kanseri ve kalin bagirsak kanserinde erken teshise katki sunan mobil araç, simdiye kadar 2 binden fazla kisiye hizmet sundu.

Bingöl Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Muammer Musaoglu, 40 yasindan büyük her kadinin mutlaka meme kanseri, 30-69 yas arasi kadinlarin rahim agzi kanseri ve 50 yasindan büyük erkek ve kadinlarin da kalin bagirsak kanseri taramasi yapmasinin önemli oldugunu söyledi.

Erken teshisin önemine de deginen Dr. Musaoglu, ’’Yaklasik 4 aydir hizmete sundugumuz mobil mamografi aracimizla özellikle Bingöl’ün köylerinde ve ilçelerinde kanser tarama hizmetini gerçeklestirmekteyiz. Bu 4 aylik süreçte 2 binden fazla vatandasimizin kanser taramasini tamamladik. Burada bizim taradigimiz 3 kanserden bahsetmek istiyorum, birincisi meme kanseri, 40 yasindan büyük her kadinin mutlaka meme kanseri taramasini gerçeklestirmelerini istiyoruz. Rahim agri kanserini ise 30-69 yas arasi her kadinin yaptirmasini istiyoruz. Bu taramayi bizim kurumlarimizda yaptirabilecekleri gibi kendi mahallelerindeki en yakin saglik kurumuna giderek bu taramayi gerçeklestirebilirler. 3’üncü taramasini yaptigimiz kanserde kalin bagirsak kanseri. 50 yasindan büyük kadin ve erkek tüm vatandaslarimizi tarama islemi yapmaya davet ediyoruz. Taramalarin önemine gelecek olursak, bir hastaligi tedavi etmek her zaman hastaligi önlemekten daha zordur. Biz burada daha çok erken evrede belirti vermeden, hastanin hayat kalitesini bozmadan bir düzeydeyken hastaligi yakalayip, tedavi edip hastanin hayatina daha konforlu bir sekilde devam etmesini istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile