Mobilyacılar Hedef Büyüttü

Mobilyacılar Hedef Büyüttü

23. İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO 2012), Uluslararası Fuar Alanı’nda başladı.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç tarafından açılar fuara 184 firma katılırken 50 bin ziyaretçi ve 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor. 173 ülkeye yaptığı ihracatla global ölçekteki iddiasını sürdüren sektörün iç pazar payının 9 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, yaşamın bütün renklerini taşıyan MODEKO’nun, 2012 yılında da mobilyaya dair gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların takip edildiği bir vitrin ve vizyon penceresi olacağını söyledi.

Açılış töreninde konuşan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, İzmir Mobilyacılar Odası işbirliğiyle düzenledikleri fuarın, sektörün nabzının tutulabileceği beş değerli günde katılımcılara ve ziyaretçilere önemli fırsatlar sunacağını söyledi.

Eyigele, “Çeyrek asra yaklaşan bilgi birikimimizden kaynaklanan gücümüz ve sektörümüzün bize olan büyük güveniyle gerek ülkemizde gerekse yurtdışındaki hedef pazarlarda çok çalıştık. Tamamen üretici olan katılımcılarımızda çok seçici olduk. Her geçen yıl çıtası yükselen İzmir Mobilya Fuarımız'ı, yine serbest rekabet koşullarının ve dönemsel kaygıların ortaya çıkardığı farklı tercihlerin yön verdiği mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı yaptık. Yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin ilgi gösterdiği organizasyonumuzu, hedef pazar olarak belirlediğimiz 11 ülkeden oluşturduğumuz özel alım heyetleri ziyaret edecek. Yaşam alanlarını renklendirecek kaliteli, estetik, ergonomi ve konfor içeren özgün tasarımlı mobilyaları, kullanım ve üretimlerine göre grupladığımız farklı hollerde sergiliyoruz.” dedi.

Açılış konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından davetliler, ilk kez MODEKO 2012 kapsamında görücüye çıkan ürünleri ziyaret etti.

EN İYİLER BELİRLENECEK

MODEKO’nun “En İyi Stant” yarışmasında gelenek genişletilerek, dört dala bölümlendirildi. Hem ziyaretçileri hem de firma yetkililerini heyecanlandıracak yarışmada, özellikle görünüş ve fonksiyonellik dereceleri etkili olacak. Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Mimarlar Odası'ndan oluşan jürinin verdiği puanlar, ödül sahiplerini belirleyecek. Sektörün Ege zirvesi niteliğinde geçecek fuarda düzenlenecek panel ve konferanslarda ise mobilyacılar yol haritalarını oluşturacak.

PROFESYONELLER İZMİR’E AKIN EDECEK

Ziyaretçi profilini mobilya mağazaları, zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya yan sanayi üreticileri başta olmak üzere mobilya sektörü ile ilgili bütün profesyonellerin oluşturduğu fuara yurtiçinden pek çok sanayi odası, ticaret odası ve marangoz odaları da toplu ziyaretler yapacak. Ayrıca Efor Fuarcılık’ın, sektör isteklerini dikkate alarak seçtiği hedef pazar konumundaki Azerbaycan, İran, Irak, Ürdün, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Gürcistan alım heyetleri İzmir’de olacak. MODEKO’nun Türkiye'nin mobilya ihracatına ivme kazandırması için harekete geçen Ege İhracatçı Birlikleri de Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Rusya ve Tunus'tan ziyaretçi katılımları sağlayacak. Mobilyacıların yanısıra şehirde konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzere birçok sektör, organizasyondan payına düşeni alacak. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 4 Nisan’da başlayan MODEKO 2012, 8 Nisan’a kadar sürecek. İlk dört gün 11.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuar, son gün 19.00’da kapanacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile