Modaci Andiç; 'Pandemi Sürecinde En Çok Türk Markasi Kumaslar Ilgi Gördü'

Modaci Andiç; 'Pandemi Sürecinde En Çok Türk Markasi Kumaslar Ilgi Gördü'

Ünlü moda tasarimcisi Cafer Andiç, dünyayi etkileyen korona virüs salgini sirasinda en çok Türk markasi kumaslarin ilgi gördügünü açikladi.

Kumas ithalati ve ihracati konusunda Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden olan Andiç, Türkiye’de yüksek standartlara sahip kaliteli kumaslar üretildigini söyledi.

Pandemi sürecinde sektörde bir dar bogaz yasansa da basta Fransa ve Italya olmak üzere Rusya, Dubai, Kuveyt, Yunanistan, Bulgaristan, Sirbistan ve Hirvatistan gibi ülkelerin yani sira Türkiye’de özellikle Izmir’de pek çok egitim kurumuna ders verdigini ve Izmir’in ünlü isimleri ile modacilarina kumas destegi sagladigini belirten Andiç, Türk kumasinin dünyada daha da fazla tercih edilir hale gelmesi için çalismalar yaptiklarini vurguladi.

Izmir’de defile

Yapacagi projeler ile ilgili bilgi veren Cafer Andiç, Izmir’de defile yapacagini da söyledi.

Andiç, "Yapacagim projelerle Türk kumasinin çok daha iyi yerlere gelmesini saglamak istiyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye, kumas ve moda konusunda çok iyi noktalara gelecek, büyük basarilara imza atacak. Bu kapsamda yakin zamanda Izmir’de büyük bir defile düzenleyecegiz. Bu defilede pek çok ülkeden ünlü modacilar ve tasarimcilari Izmir’e gelecek. Türk kumaslarinin kullanildigi tasarimlar moda severlerle bulusacak. Bu sayede ülkemizin ekonomisine de katkida bulunacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile