Modaci Cihan Nacar Açiklamasi 'Hep Hayallerimin Pesinden Kostum'

Modaci Cihan Nacar Açiklamasi 'Hep Hayallerimin Pesinden Kostum'

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Istihdam Akademileri Moda Akademisi kapsaminda ünlü modaci Cihan Nacar’i agirladi. Ögrencilere tecrübelerini aktaran Nacar, "Hikayemin basindan beri hep hayallerimin pesinden kostum. Hiçbir zaman bundan vazgeçmedim. Bu yol tabii ki çok sikintili, bazen sancili ve dayanilamayacak kadar yorucu" dedi.

Seka Sanat Ihtisas Merkezinde gelecegin modacilari ile bulusan Nacar, Moda Akademisi’nde lise ve üniversite ögrencileri ile moda üzerine söylesi geçeklestirdi. Birçok ulusal ve uluslararasi platformlarda ödüle layik görülen ünlü moda tasarimcisi, ögrencilerle tecrübelerini paylasarak sorularini cevaplandirdi. Nacar, "Adana’da dogdum, büyüdüm. Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü mezunuyum. Ben 3 yasimda da bunu yapmayi seviyordum, 5 yasimda da, 15 yasimda da bunun pesinden kosuyordum. Dolayisiyla ben aslinda neyi istedigimi ve neyin pesinde kosmam gerektigini çok erken yasta kesfettim ve askla yapan bir çocuk oldum. Resim bölümü egitimi aldiktan sonra ben aslinda en çok istedigim seyi arastirmaya çalistim. En çok istedigim seyin moda oldugunu anladigim noktada artik lise egitiminin sonundaydim. ’Ben moda yapmak istiyorum’ dedim" seklinde konustu.



"Hayallerimin pesinden kostum"

Üniversite için ise Ispanya’da açilan moda tasarim bölümü sinavini kazanarak, yurt disina gittigini anlatan Nacar, "Aslinda hikayemin basindan beri hep hayallerimin pesinden kostum. Hiçbir zaman bundan vazgeçmedim. Bu yol tabii ki çok sikintili, bazen sancili ve dayanilamayacak kadar yorucu. Bir sekilde bunlari astiktan sonra çok keyifli ve buna degecegini düsüneceginiz, hayatiniz boyunca hiç çalistiginizi hissetmeyeceginiz keyifli bir is alani, hobi gibi yapabileceginiz bir meslek. Dolayisiyla bu tip sikintilari büyütmeyin ve hayallerinizin pesinden kosmaniza engel olmasina müsaade etmeyin" dedi.



"Inanilmaz bir atmosfer"

SEKA Sanat Ihtisas Merkezi’nden çok etkilendigini anlatan Nacar, "Çok fazla moda akademisinde, üniversitelerde ders veren, work shoplar yapan bir tasarimciyim ama buraya girdigim andan itibaren hissettiklerimi su ana kadar hiç hissetmedim. Çok sanlisiniz. Lütfen burayi sonuna kadar degerlendirin. Burasi bir moda okulu degil bir müze, sanat galerisi. Inanilmaz bir atmosfer. Bir Büyüksehir Belediyesi’nin bu alana yatirim yapmasi çok önemli. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile