Modern Kesimhanede Dini Hükümlere Uygun Kesim

Modern Kesimhanede Dini Hükümlere Uygun Kesim

Izmit Solaklar Mezbahasinda sabah baslayan kurban kesimleri, uzman kasaplar tarafindan dini hükümlere, saglik sartlarina ve çevre temizligine uygun olarak son teknolojik teçhizatlarla yapiliyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Izmit Solaklar Mezbahasinda vatandaslar kurbanliklarini kesmenin sevincini yasiyor. Saglikli ve modern tekniklerle kurban kesimi gerçeklestirilen tesiste, bayram namazinin ardindan baslayan kesim islemleri tekbirler esliginde gerçeklestiriliyor. Kesimhane tam kapasite ile çalistiriliyor. Modern mezbahada, uzman kasaplar tarafindan dini hükümlere, saglik sartlarina ve çevre temizligine uygun olarak son teknolojik teçhizatlarla kesim yapiliyor. Ayrica kesim sonrasi kurbana ait bölümler için gerekli olan poset, naylon torba ve çuval, büyüksehir belediyesince ücretsiz olarak vatandaslara veriliyor. Solaklar Mezbahasinda 200 büyükbas için kesimhane yeri bulunuyor. Mezbahada 900 metrekare soguk hava depolari yer aliyor.

Kurban Bayrami’nda vatandaslara modern sartlarda hizmet veren mezbahanin içerisinde son teknolojik kesim makineleri bulunurken hayvanlarin kesim öncesi bekletilecegi alan da mevcut. Büyüksehir belediyesi, Kandira ve Karamürsel ilçelerindeki mezbahalarda da kesim hizmeti verirken yapilan islemler Diyanet Isleri Baskanligi kurallari ve il müftülügünün koordinasyonunda yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile