Modern Konaklama Merkezleri Fındık İşçilerini Bekliyor

GİRESUN - Fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Giresun'a gelecek fındık işçileri için kurulan modern konaklama merkezleri, misafirlerini bekliyor.

Giresun Valiliğince oluşturulan ve 3 ilçede de benzeri kurulacak merkezlerde, işçilerin ihtiyaçlarının karşılanması için sıcak su, duş, lavabo, banyo ve mutfak bulunuyor.

Vali Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ile Tirebolu ilçelerinde mevsimlik fındık işçileri için kurulan konaklama merkezlerinin tamamlandığını, Görele, Espiye ve Bulancak ilçelerinde ise çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Şahin, geçmiş yıllarda bölgeye gelen fındık işçilerinin sağlıksız ortamlarda ve ilkel şartlarda konakladıklarını ifade ederek, "Bu durum insanın içini sızlatan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyordu. Giresun Valiliği olarak işçilerimizin gerçek manada insanca yaşam alanlarına kavuşmalarını sağlamak için 3 yıl önce proje başlattık. Giresun ve Tirebolu'da geçici konaklama merkezleri oluşturduk. Şimdi bunlara Görele, Espiye ve Bulancak ilçelerini de ekliyoruz. Buralarda da konaklama merkezleri kurulması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

-Konaklama merkezlerinde "yok" yok

Konaklama merkezlerinde işçilerin gereksinim duyacakları tüm ihtiyaçların hesaplanarak kurulduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkezlerimizde adeta 'yok' yok. İşçilerimiz rahat edebilecek, ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi merkezlerimizde bulabilecekler. Barınma evlerinin yanı sıra mutfak, tuvalet, banyo, dinlenme çadırları, sosyal alanlar ve çamaşırhaneler yer alıyor. Fındık işçilerimiz istedikleri gibi buraları kullanabilecekler. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla bu ailelere çamaşırlarını yıkamada kullanacakları deterjan ile gıda yardımları da yapılacak. İşçilerimizin modern alanlarda yaşayabilmeleri ve rahatlıklarının sağlanması noktasında ne gerekiyorsa burada kendilerine sunulacak."

-Sağlık ve eğitim hizmeti de verilecek

Vali Şahin, konaklama merkezlerinde sağlık, eğitim gibi hizmetlerin de işçilere sağlanacağını belirterek, "Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimiz bu merkezlere gelerek işçilere sağlık konularında bilgilendirme eğitimleri verecek. İşçiler için doktorlar görevlendirip, onların sağlık kontrollerinden geçirilmelerini sağlayacağız. Çocuklara da yönelik eğitim organizasyonları düzenlenecek" diye konuştu.

Giresun'a mevsimlik fındık işçilerinin gelecek hafta ulaşması bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile