'Modern Serada Çiçekçilik' Projesi Eğitimleri

Süleymanpaşa Belediyesi, “Modern Serada Çiçekçilik” projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan almaya hak kazandığı destek ile 15 personeline yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1 ay süren 46 saatlik eğitim kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi personeli serada çiçek üretim aşamalarını tohumdan başlayıp alanda dikime kadar A'dan Z'ye kadar uygulamalı olarak öğrendi.

Eğitimlerin tamamlanmasıyla Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendi çiçeklerini üretebilmesi için tüm teknik altyapı ve nitelikli insan kaynağı hazır hale getirilmiş oldu.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, proje ile belediyelerin kent süslenmelerinde kullandıkları canlı çiçeklerin üretimi ve çiftçilerin benzer yatırımlar için teşvik edilmesi ve eğitilmesini amaçladıklarını belirterek, proje kapsamında inşa edilmekte olan seranın örnek teşkil ederek çiftçileri katma değeri yüksek alternatif ürünler hakkında bilinçlendirerek teşvik edeceklerini ifade etti.

Projenin ilerleyen aşamalarında çiftçilerin de benzer yatırımlarla seracılık faaliyetlerine başlamalarının ardından süs bitkilerinin başka illerden değil yerel üreticilerden satın alınarak Süleymanpaşalıların tarımdan elde ettikleri gelirin arttırılması, yerel kalkınmaya katkı sağlanması ve zamanla Süleymanpaşa’nın bu alanda ülke çapında bir merkez haline gelmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile