Moğalistan Esnafına Türkiye Modeli

Moğalistan'da bulunan Manisa Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, "Bu ülkedeki esnaflık Türkiye'nin 40 yıl önceki konumunda

Moğalistan'da bulunan Manisa Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, "Bu ülkedeki esnaflık Türkiye'nin 40 yıl önceki konumunda. Bu oradaki esnafın daha modern bir yapıya kavuşturulması için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetimi olarak meslek eğitimi desteği vermek için kolları sıvayacavağız" dedi.
Moğolistan'da resmi temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra MESOB Başkanı Hasan Geriter, Bator şehrinde Türkiye - Moğolistan Karma Ekonomik ve Ticaret 6. Dönem Toplantısı'na katıldılar. Burada iki ülke arasındaki bakanlar düzeyindeki bir çok ticari anlaşmaların yanı sıra ülkenin planlama ve kalkınmasına yönelik işbirlikleri masaya yatırıldı. Özellikle anlaşmaların içerisinde büyük önem arz eden KOSGEB'in önderliğindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında işbirliği protokolü hazırlandı.
Türkiye â€" Moğalistan Karma Ekonomik ve Ticaret 6. Dönem Toplantısı'na Türkiye'den, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Hasan Geriter'in katılması, TESK ve Manisa esnaf ve sanatkarları olarak olumlu karşılandı. Moğalistan'daki ziyaret, açılış ve toplantılara katılan Hasan Geriter; "Her iki ülkeyi yakından ilgilendiren böyle önemli bir uluslararası toplantıya esnaf temsilcisi olarak davet edilmemiz Manisa'ya büyük bir prestij sağlamıştır. Bu da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın katkılarıyla oluşmuştur. Bu gibi temasları bir gezi olarak değerlendirmenin yanında uluslararası bir girişim olarak algılıyoruz. Moğalistan'nın kendisine özgü yer altı zenginlikleri başta madenleri, hayvancılığı bulunuyor. Ülkemize ve Manisa'ya da ileriki yıllarda çok büyük kazanımları olacaktır. Öncelikle Moğalistan'daki ekonomik bağlarında güçlendirilmesinde büyük yarar görmekteyiz. Orada esnafların durumunun Türkiye'nin 40 yıl önceki konumundan hiçbir farkı olmadığını gördük. Bu makas ise ancak mesleki eğitimler ile kapanır. Biz de bunun yolunu açacağız. TESK yönetimi olarak meslek eğitimi desteği vermek için kolları sıvayacavağız" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile