Molotof Ve Taşlı Saldırıya 12 Gözaltı Diyarbakır

-MOLOTOF VE TAŞLI SALDIRIYA 12 GÖZALTI DİYARBAKIR (A.A) - 11.06.2010 - DİYARBAKIR'DA ÇEŞİTLİ TARİHLERDE MOLOTOFKOKTEYLLİ, HAVA FİŞEKLİ VE TAŞLI SALDI

 

-MOLOTOF VE TAŞLI SALDIRIYA 12 GÖZALTI

DİYARBAKIR ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Diyarbakır ' da çeşitli tarihlerde molotofkokteylli , hava fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı .

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam , Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde , gözaltına alınan zanlılarla birlikte ele geçirilen molotofkokteyli ve yapımında kullanılan malzemeleri basın mensuplarına gösterdi .

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince bölücü terör örgütüne yönelik 8 Haziranda başlatılan operasyonel çalışmalarda çeşitli tarihlerde molotofkokteylli , hava fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları belirlenen 12 kişinin yakalandığını söyleyen Sağlam , zanlıların evlerinde ve üzerilerinde yapılan aramalarda atılmaya hazır halde 55 molotof kokteyli ele geçirildiğini belirtti .

Sağlam , şöyle dedi :

' Molotof kokteyli yapımında kullanılan çok miktarda malzeme , 3 av tüfeği , çok sayıda hard disk ve bilgisayar ile yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir . Şahısların 18 Mayıs , 23 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı hizmet binasına molotof kokteyli attığı , il merkezinde çeşitli tarihlerde kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerine katıldıkları tespit edilmiştir . Yakalanan şahıslarla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir . Yasadışı terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde , vatandaşlarımız ve tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmektedir . '

11 . 06 . 2010 11 : 37 : 48
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile