Molotofkokteylli Saldirinin Yapildigi AK Parti Hani Ilçe Baskanligindaki Hasar Görüntülendi

AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin: 'Bu tür provokatif eylemler geçmiste de bizim cografyamizda yasanan bazi hadiselerdi. Allah'a sükür, bugün olusturulan huzur ve güven ortami sonucunda olayin failleri emniyet mensuplarimiz tarafindan yakalanmistir'

AK Parti Hani Ilçe Baskanligina dün yapilan molotofkokteylli saldiri sonucu parti binasinin cam ve duvarinda olusan hasar görüntülendi.

Ilçede dün saat 21.00 siralarinda Zirve Mahallesi Orman Caddesi'ndeki AK Parti Ilçe Baskanligina düzenlenen molotofkokteylli saldiri nedeniyle parti binasinda hasar olustu.

Saldirganlarin AK Parti Hani Ilçe Baskani Sevket Uçak'in odasini hedef alarak attiklari molotofkokteylinin pencere ile duvarda olusturdugu hasar görüntülendi.

AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin, beraberinde Il Kadin Kollari Baskani Müzeyyen Kaya, Il Gençlik Kollari Baskani Ahmet Masum Melikoglu, il baskan yardimcilari ve partililerle Ilçe Baskanligini ziyaret etti, bilgi aldi ve geçmis olsun dileklerini iletti.

Aydin, ziyaretin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, saldiriyi kinadiklarini ve lanetlediklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Diyarbakir'in huzuru, refahi ve gelecegi için mücadele ettiklerini belirten Aydin, insanlarin yüregine dokunarak bazi durumlari degistirmeye çalistiklarini kaydetti.

Aydin, "Bu tür provokatif eylemler geçmiste de bizim cografyamizda yasanan bazi hadiselerdi. Allah'a sükür, bugün olusturulan huzur ve güven ortami sonucunda olayin failleri emniyet mensuplarimiz tarafindan yakalandi, haklarinda adli süreç baslamis durumda." ifadelerini kullandi.

Saldiriyi gerçeklestirenlerin terör örgütü PKK ile iltisakli olduklarina yönelik bilgi bulundugunu vurgulayan Aydin, sorusturma derinlestirildikçe saldirganlarin arkasinda kimlerin oldugunun tespit edilecegini söyledi.

Diyarbakir'in bir degisim ve dönüsüm içerisinde bulundugunu dile getiren Aydin, bu degisim ve dönüsümün terör örgütü sempatizanlarini rahatsiz ettigini bildirdi.

Il Baskanligi olarak tüm ilçe baskanliklariyla bir bütün içerisinde bir yumruk gibi hareket edeceklerini, her yeri dolasacaklarini ve insanlari kazanacaklarini ifade eden Aydin, sunlari kaydetti:

"Bunu yaparken de biliyorduk ki bugüne kadar burada yasayan insanlarimizi kendi kötü emelleri için kurban etmeye çalisan insanlara rahatsizlik verecegiz. Bugüne kadar Kürt gençlerinin kanini Türk solunun pespayelerine peskes çekenler bizlerden rahatsizlik duyacaklar. Vermis oldugumuz rahatsizlikla gurur duyuyoruz. Bizler yilmadan, usanmadan parti çalismalarimizi ayni kararlilikla ve güçle sonuna kadar sürdürecegiz. Bu tür münferit hadiselerin herhangi sekilde bir güvenlik zafiyetinden kaynaklanmadiginin, yaptigimiz basarili çalismalardan duyduklari rahatsizlik nedeniyle gerçeklesmekte oldugunun farkindayiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile