'Monoray' Sistemiyle 4 Dakikada Kurban Kesimi

Bayrampaşa Belediyesince kurulan ve 4 dakikada kurban kesimi gerçekleştirilen sistem test edildi Belediye Başkanı Aydıner: 'Dört dakikada 4 hayvanı, zamanı en iyi şekilde değerlendirerek kesme imkanına sahip oluyoruz'.

Bayrampaşa'da kurulan 'Monoray' sistemiyle 4 dakikada kurban kesimi gerçekleştiriliyor.

Mega Center Kuru Gıda Hali'nde, Bayrampaşa Belediyesince kurulan 'Monoray' sisteminin test edilmesi amacıyla 10 büyükbaş adak kurban kesildi.

Bu sistemle hayvanın kesimi ve belirli parçalara ayrılması 4 dakika sürdü. Kurban kesimi sırasında ise kurban yakalama timleri, veteriner ve din görevlileri hazır bulundu.

- 'Tecrübeli kasaplara yönelin'

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Monoray' sistemi hakkında bilgi verdi.

Aydıner, kurban kesim sisteminin otomatik çalıştığını anlatarak, 'Monoray sistemini tam modern haline getirdik. Burada 4 hücremiz var. Bu hücrelere alınan hayvanlar, aynı anda kesilebiliyor. Ray sistemiyle kesilen hayvanın derisi soyuluyor ve hayvan dörde bölünüyor. Bu şekilde de vatandaşa teslim ediliyor. Dört dakikada 4 hayvanı, zamanı en iyi şekilde değerlendirerek kesme imkanına sahip oluyoruz.' diye konuştu.

Kurban kesecek vatandaşlara tecrübeli kasaplara yönelme tavsiyesinde bulunan Aydın, şöyle devam etti:

'Kurban kesmek yetenek meselesi. Bu işte bilgili ve atak olmak lazım. Medyadan da kasap olmayan kişilerin ellerine bıçak alarak kurban yerine kendi elini kestikleri görüyoruz. Ben de buradan sesleniyorum; işin ehli olmayan kardeşlerim, lütfen bıçağı elinize alıp da kendiniz kurban olmayınız.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile