Mor Ve Ötesine Albüm Tasarladi, Ödüle Doymadi

Mor Ve Ötesine Albüm Tasarladi, Ödüle Doymadi

Yasar Üniversitesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölümü mezunu Ataberk Akalin, Grafik Tasarimcilar Meslek Kurulusu tarafindan ‘Yilin Genç Grafik Tasarimcisi’ seçildi. Mor ve Ötesi müzik grubunun “Sirenler” albümü için yaptigi tasarimiyla ‘En Iyi Albüm Kapagi Tasarimi Ödülünü kazanan Akalin, Kristal Elma Ödül Töreninde de farkli tasarim ve reklam isleriyle 14 dalda bronz ve gümüs ödül kazandi.

Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölümü mezunu Ataberk Akalin, Grafik Tasarimcilar Meslek Kurulusu tarafindan 1981 yilindan bu yana düzenlenen ve bu yil 41’incisi gerçeklestirilen Grafik Tasarim Ödüllerinde ‘Yilin Genç Grafik Tasarimcisi’ seçildi. Ünlü Mor ve Ötesi müzik grubunun “Sirenler” albümü için yaptigi tasarimiyla ayni ödül töreninde En Iyi Albüm Kapagi Tasarimi Ödülüne de layik görülen Akalin, Reklamcilar Dernegi tarafindan düzenlenen 34. Kristal Elma Ödül Töreninde ise farkli tasarim ve reklam isleriyle 14 dalda bronz ve gümüs ödül kazandi.

Simdiye kadar 40’tan fazla ödüle sahip olan Akalin, 2019 yilinda Cannes Young Lions yarismasinda reklam filmi kategorisinde Altin Aslan kazanarak Fransa’daki ödül törenine katilmisti.

Akalin ayni yil Mediacat’te yayinlanan ‘30 yas alti 30’ listesine girdi. Istanbul’da bir reklam ajansinda kidemli sanat yönetmeni olarak görev yapan Akalin, “Sirenler’in tasarim ve üretim süreci için uzunca bir süre boyunca esi benzeri görülmemis bir emek harcandi. Güzel ödüllerle taçlandigini görmek benim adima çok gurur verici” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile